avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie amenda parcare spatiu verde sector 6
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie amenda parcare spatiu verde sector 6

Buna ziua,

Am prins in fapt un politist local Sector 6. ce imi punea instiintare ca am parcat pe spatiu verde desi parcasem pe trotuar cu distanta lasata libera de 1.5m pentru pietoni cum prevede legea. Ca sa las acest spatiu am pus jumatate de roata peste bordura ce dadea in namol si de acest lucru s-au legat.

Nu a venit inca contraventia in posta dar vreau sa ma ajutati sa stiu ce optiuni legale am:

Ce intrebari am?

1. Contraventia fiind in responsabilitatea Politiei Locale dar masina este pe persoana juridica si nu mi-a dat amenda personal. Pot trimite cerere de informare conducator prin posta si ulterior sa ma amendeze sau nu au cum din start?

2. Avand in vedere ca am poza cand imi face poza politistul local facuta din masina din locul soferului pot contesta faptul ca am stationat? Conform Articolului 63 pot spune ca am oprit (imobilizarea voluntară a unui vehicul pe drumul public, pe o durată de cel mult 5 minute).

3. Pe informarea din geam este trecuta ora 8:10 dar era defapt 10:35. Avand in vedere ca in cuprinsul procesului-verbal exista o inexactitate in ora savarsirii contraventiei acest lucru nu atrage nulitatea procesului verbal?

Care credeti ca este cea mai buna aparare din cele enumerate mai sus pentru contestatie sau toate. Ce ma puteti sfatui?

Alte discuții în legătură

Amendă pentru parcare pe trotuar deși eu nu am permis, iar mașina o conducea fiul meu. pot face contestație? Ciprian19851985 Ciprian19851985 Am luat amenda pt parcare in fata unui bloc, pe trotuar. Amenda a venit prin posta si eu nu am permis. Fiul meu conduce masina si a parcat. Pot face ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda “stationare pe zona destinata spatiului verde” Roxana Ilie Roxana Ilie Buna ziua! Am primit astazi 25.09.2020 ,la posta, o scrisoare de informare (privind incalcarea unor norme referitoare la protectia mediului) ce ma ... (vezi toată discuția)
Parcare trotuar - amenda hcl victorte victorte Bună ziua, Astăzi am parcat mașina pe un trotuar, lăsând spațiu atât pentru pietoni, dar am lăsat și pista de biciclete ... (vezi toată discuția)