avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cumparare apartament vechi cu probleme RLV
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cumparare apartament vechi cu probleme RLV

Buna ziua,
Vreau sa cumpar pentru fiul meu un apartament receptionat prin proces verbal de predare-primire emis de Imobiliara RA - Sucursala Colentina la data de 06.11.1991 si geamul de la baie nu apare pe RLV ul intocmit in anul 2008, dar totii proprietarii de pe acea coloana au acel geam de cca. 35 cm patrati.
Apartamentul mai are 2 debarale de bca sparte (lipsesc) si in plus usa de la sufragerie este mutata cca un metru mai in fata cu adaugarea unu metru de perete lateral astfel incat apartamentul sa fie decomandat nu semidecomandat cum este in schita initiala. Peretii debaralelor sparte erau dintr-o placa de bca de cca. 5 cm grosime cu insertie de metal. Coloanele de aerisire exista si sunt in regula/neatinse.
Care sunt procedurile legale sa pot cumpara apartamentul cu credit ipotecar de la CEC Bank (ei nu accepta opinia notariala de la notar, ci o emit ei, verifica ei actele) fara sa am probleme de refacere a cadastrului, inscrierea noului RLV din nou peste tot?
Se poate corecta doar cu o expertiza MLPAT intocmita de un inginer structurist sau este mai complicat si implica multe acte/cheltuieli/aprobari ?
Daca-l cumpar asa cum este si cumparatorul/vanzatorul/ banca/notarul/evaluatorul trec cu vedere aceste neconcordante in RLV fata de ce este faptic? Ce urmari negative voi putea intampina ca proceduri legale si financiare? Vanzatorul este cam necooperant (putin spus) si insista sa-l cumpar asa si sa intocmesc actele la repezeala la un notar ales de el desi eu platesc tot la notar. Eu consider ca nu este normal ca totii cei implicati in calitate de specialisti in domeniul imobiliar sa treaca cu vederea aceste aspecte.
Pretul imobilului pe grila notarului este de 58.000 euro, Baicului, Bucuresti, vanzatorul cere 75.000 fara drept de replica. As fi facut un efort deoarece apartamentul este in scara la mine la etajul 3/4.
Se merita sa-mi mai indrept atentia catre acest imobil sau sa caut alt imobil cum mi-au sugerat unele cunostinte? As vrea sa am totul in regula chiar daca am ceva costuri in plus, dar sa nu alerg pe urma dupa vize/autorizatii/aprobari si inscrieri pe la diverse institutii ale statului..
La DTIL (ANAF de secor) la ce valoare voi plati impozitul ? La pretul din contractul de v-c, la valoarea din raportul de evaluare intocmit de evaluatorul agreat de banca sau la cel din grila notarilor?

Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2022
Epuree, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum pot rezolva problema modificarilor neautorizate de catre fostul proprietar val1234 val1234 In urma cu 3 luni am cumparat un apartament in care bucataria a fost marita prin desfiintarea debaralei. Evaluatorul bancar(l-am cumparat prin banca) a ... (vezi toată discuția)
Apartament cu modificari prin prima casa elle-elle elle-elle vreau sa cumpar un apartament prin prima casa cu modificari fata de ceea ce exista in cadastrul apartamentului.Modificarile sunt: o usa care dadea din ... (vezi toată discuția)
Expertiza imobil vali_085 vali_085 Buna ziua! Daca se poate as dori sa aflu valoarea unei garsoniere care se va stabili in urma unei expertize judiciare. Garsoniera este situata pe ... (vezi toată discuția)