avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Stau la bloc vreau sa stiu daca parterul si etj.1 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Stau la bloc vreau sa stiu daca parterul si etj.1 platesc liftul? ...

Stau la bloc vreau sa stiu daca parterul si etj.1 platesc liftul? La noi in bloc nu se plateste. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 09:19, 15 Ianuarie 2022
Buna ziua!

Regula este ca toti proprietarii sa plateasca cheltuielile aferente intretinerii pentru partile comune, insa cu aprobarea adunarii generale, proprietarii care domiciliaza la mezanin, parter si etajul 1 poti fi exceptati de la aceasta plata.
Stiu totusi ca lege 230 din 207 a specificat acest lucru.
Conform disp L nr 196/2018 liftul reprezinta parte comuna
Conform disp mentionate,proprietarii din condominiu detion obligatia legala sa achite lunar cote comune
Conform disp L nr 196/2018 pot fi exceptati de la plata c/v energie electrica locatarii de la parter,mezanin,etajul 1 -numai cu acordul adunarii generale a membrilor proprietari
Stiu totusi ca lege 230 din 207 a specificat acest lucru.

Legea nr 230/2007 este abrogata din anul 2018 si a fost inlocuita cu disp L nr 196/2018
Plata cheltuielilor de intretinere pentru lift e obligatorie, pentru toata lumea. Se pot acorda scutiri privind doar cheltuielile de functionare, cele cu energia electrica, in conditiile art. 75 din legea 196/2018, cea in vigoare referitor la asociatiile de proprietari:
Articolul 75
(4)Niciun proprietar din condominiu nu este exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna.
(5)Prin exceptie de la prevederile alin. (4), in baza hotararii adunarii generale, pot fi exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrica pentru functionarea ascensorului/ascensoarelor persoanele care locuiesc in apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum si la etajul 1 din cladirile fara mezanin.
[ link extern ]
RIZEAFLORICA a scris:

Stau la bloc vreau sa stiu daca parterul si etj.1 platesc liftul? La noi in bloc nu se plateste. Va multumesc anticipat.

Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2022
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cu liftul Romică.ba Romică.ba Locuiesc la etajul 1 si doresc să știu dacă trebuie să plătesc taxa de utilizare a liftului. Asociatia de proprietari îmi poate impune acest lucru? (vezi toată discuția)
Buna ziua.caut si eu raspuns la urmatoarea intrebare: intr-un ... ionelazibi_94 ionelazibi_94 buna ziua.caut si eu raspuns la urmatoarea intrebare: intr-un apartament situat la parterul blocului s-au facut modificari(a fost extinsa suprafata acestuia cu ... (vezi toată discuția)