avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare sau donatie?Bună ziua! Aș vrea sa va rog ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare sau donatie?Bună ziua! Aș vrea sa va rog daca mă puteti sfătui într-o ...

Bună ziua! Aș vrea sa va rog daca mă puteti sfătui într-o problema.Vreau să cumpăr o proprietate (casă+teren), undeva la țară.Casa este la roșu,are autorizație cu tot ce trebuie,este pe teren intravilan de 3000m.Problema este că terenul are 3000 intravilan și 1000 extravilan,și are cadastru pe întreaga suprafață de 4000mp.Am înțeles că nu-l pot cumpăra că pt extravilan trebuie făcută o ofertă la primărie care trebuie sa stea 3 luni și după aceea să fac contract de vânzare-cumpărare.Cel care vinde s-a gândit că e mai simplu prin donație,dar am citit că pot avea probleme cu moștenitorii donatorului.Cum e mai bine să-l iau,prin contract de vânzare-cumparare și dare în plată sau prin donație?Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:39, 16 Ianuarie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua! Prin vanzare cumparare, cu indeplinirea procedurii sau sa il dezmembreze si sa va vanda doar cei 3000 mp. In niciun caz prin donatie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă vânzătorul mai are și alte bunuri, nu o sa aveți nicio problema cu moștenitorii.
Donațiile nu sunt chiar asa de "sensibile".
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, corect, donatiile nu sunt sensibile, este vorba despre un transfer autentic si legal de proprietate,
numai ca ...in cazul de fata, se plateste o suma de bani si se incheie un contract de donatie,
ceea ce in esenta este o magarie, ori noi aici nu incurajam magariile,
mai ales ca se pot intoarce impotriva celor implicati.
Dacă sunteți asa imaculati, o sa va atrag atenția asupra multor răspunsuri.
Pentru user: parcurgeți toată procedura de afișare a ofertei de vânzare și cumpărati întregul lot.
Nu aveți de ce sa faceți nicio dezmembrare
Ultima modificare: Duminică, 16 Ianuarie 2022
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren intravilan si extravilan. am un teren de 3000 m ... belena2013 belena2013 Vanzare teren intravilan si extravilan. Am un teren de 3000 m cu casa construita. Din cei 3000 m 2100 sunt intravilan si includ si constructia si 900 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! donatie - ajutor! elryko elryko Buna ziua! As avea cateva intrebari daca ma poate ajuta cineva. Cineva doreste sa imi doneze un teren soti/sotie, nu au copi deloc, nici parinti, doar frati si ... (vezi toată discuția)