Bună ziua! Aș vrea sa va rog daca mă puteti sfătui într-o problema.Vreau să cumpăr o proprietate (casă+teren), undeva la țară.Casa este la roșu,are autorizație cu tot ce trebuie,este pe teren intravilan de 3000m.Problema este că terenul are 3000 intravilan și 1000 extravilan,și are cadastru pe întreaga suprafață de 4000mp.Am înțeles că nu-l pot cumpăra că pt extravilan trebuie făcută o ofertă la primărie care trebuie sa stea 3 luni și după aceea să fac contract de vânzare-cumpărare.Cel care vinde s-a gândit că e mai simplu prin donație,dar am citit că pot avea probleme cu moștenitorii donatorului.Cum e mai bine să-l iau,prin contract de vânzare-cumparare și dare în plată sau prin donație?Mulțumesc!
trandafir2
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Da, corect, donatiile nu sunt sensibile, este vorba despre un transfer autentic si legal de proprietate,
numai ca ...in cazul de fata, se plateste o suma de bani si se incheie un contract de donatie,
ceea ce in esenta este o magarie, ori noi aici nu incurajam magariile,
mai ales ca se pot intoarce impotriva celor implicati.
Dacă sunteți asa imaculati, o sa va atrag atenția asupra multor răspunsuri.
Pentru user: parcurgeți toată procedura de afișare a ofertei de vânzare și cumpărati întregul lot.
Nu aveți de ce sa faceți nicio dezmembrare