avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce presupune vânzare cota indiviza?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce presupune vânzare cota indiviza?

Buna ziua, v.as ruga sa ma lămuriți într.o problema: suntem doi proprietari pe un teren extravilan moștenit,avem cadastru ptr tot terenul,titlu proprietate. La primărie din 4000 mp eu am rol pe 2500 si coproprietarul 1500…asa am convenit sa folosim împreună cu alte terenuri. Poate vinde cei 1500 mp ,cu acordul meu ? Care ar fi varianta cea mai ieftina? Daca face vânzarea cotei indivize ce presupune? Se face un nou cadastru ? Eu îmi voi putea vinde cei 2500 mp mai târziu si in ce condiții?cine îmi va da acordul,noul proprietar? Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:20, 15 August 2016
Daca ambii sunteti coproprietari pe teren,min cazul in care unul dintre dv intentioneaza sa instraineze,este necesar sa se realizeze iesirea din indiviziune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele marian_badea marian_badea Buna ziua, Mama si sora ei decedate, detin un titlu de proprietate comun pt. 1.86 Ha teren arabil si 5000 mp padure. Ceilalati mostenitori din partea sorei ... (vezi toată discuția)
Se admite donatia cotei parti de teren in indiviziune? mariapopescu mariapopescu Tata este comostenitor cu o nepoata,ambii fiind mentionati in titlul de proprietate care-i pe numele mamei lui decedate.In situatia data tatal imi poate dona ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate iulianbastan iulianbastan Salut! Am si eu o nelamurire si va implor sa ma ajutati. Bunicii mei (decedati ambii)au 3 copii: mama, o matusa si un frate. Ca avere a ramas un teren ... (vezi toată discuția)