avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Impreuna cu verisorii mei am un teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Impreuna cu verisorii mei am un teren extravilan, ...

Buna ziua,
Impreuna cu verisorii mei am un teren extravilan, situat pe trei parcele, impartit aleatoriu, in sensul ca o bucata are 6000 mp, alta 6,4 ha, alta 3,3 ha.
Doi dintre noi dorim sa impartim acest teren si de la primarie ne-a spus ca trebuie sa facem partajarea la notariat. Din punct de vedere legal, cum se face aceasta impartire ? fiecare parcela se imparte la 3? Sau , de comun acord isi poate alege fiecare ce parcela vrea ?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:20, 12 Iulie 2022
Partajul la notar este voluntar.
Împărțiți cum doriți.
Notarul va consfinți înțelegerea dvs.
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2022
raluk0207, utilizator
Totusi, daca doi din trei mostenitori vor sa vanda, nu trebuie atribuit numar cadastral la fiecare ? La noi este intelegere, nu conteaza partea care ramane la cel care nu doreste sa vanda.
Ce ar trebui specificat la notar,astfel incat sa nu ma intoarca la primarie, acolo unde imi cere acest act?
Buna ziua,

Imparteala este realizata in functie de optiunile copartasilor, insa si in functie de modalitatile efectiva de partajare.

Partajul facut la notar se fundamenteaza pe acordul tuturor coproprietarilor.

La notar faceti partajul.
Partajul este formulat la modul:
LOTUL 1, se atribuie numitului X si este format din: terenul in suprafata de...m.p, situat in localitatea...., cu numarul cadastral....
LOTUL 2, se atribuie numitului Y si este format din: terenul in suprafata de...m.p, situat in localitatea...., cu numarul cadastral....
LOTUL 3, se atribuie numitului Z si este format din: terenul in suprafata de...m.p, situat in localitatea...., cu numarul cadastral....

Numarul cadastral se atribuie de Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, pe baza documentatiei cadastrale a fiecarui teren.
Intelegerea dvs trebuie sa imbrace o forma legala> ori un partaj autentic, la notar, ori o hotarare judecatoreasca.
Verbal, este egala cu zero.
Exact asa am facut, suprafata x , parcela y din numarul cadastral z apartine lui M. Toate suprafetele au fost impartite asa cum sunt la asociatie. Doar ca eu nu intelesesem ca , avand o suprafata de 5000 mp si o impart la doi proprietari , care parte se vinde efectiv daca doar unul din proprietari vinde ? Trebuie si asta specificat ? Partea de nord vest sau sud est ? M-am saturat de cate ori m-au intors primaria si multi contopisti.
Multumesc,

Alte discuții în legătură

Dosar cadastru ContSters50658 ContSters50658 Buna ziua! Pentru trecerea unei parti de teren proprietate publica din concesiunea unei societati in administrarea alteia, am inteles ca trebuie facuta o ... (vezi toată discuția)
Vanzare pamant - certificat de mostenitor Ionelll321 Ionelll321 Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie: strabunicul meu (tatal bunicului meu) a avut un titlu de proprietate pe o suprafata totala de 3 hectare, dupa ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu cota indiviza am un certificat de mostenitor ... Filia Filia Vanzare imobil cu cota indiviza Am un certificat de mostenitor unde suntem trecuti doi frati cu drept de proprietate, cota indiviza 11/16 din casa aflata pe ... (vezi toată discuția)