avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mandatul presedintelui si al comitetului executiv ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mandatul presedintelui si al comitetului executiv expiră. ...

Mandatul presedintelui si al comitetului executiv se expiră.
Asociatia este foarte mare (800 membrii) in consecință nu se pot întruni proprietarii in ședința de adunare generală cu respectarea restricțiilor din această perioadă.
Intrebarea este, ce anume trebuie făcut ca presedintele si comitetul să funcționeze legal in continuare?
Sau ce act trebuie intocmit momentan, pană la trecerea acestei perioade si intrarea in normalitate pentru ca asociatia sa funcționeze in parametrii legali.
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2022
okdaniok, utilizator
Cel mai recent răspuns: hob , utilizator 05:52, 26 Ianuarie 2022
Chiar daca exista impuse reguli speciale generate de situatia de pandemie-neprevazuta de legiuitor la momentul redactarii disp L nr 196/2018,se pot convoca adunari generrale,cu respecatrea dispozitiilor privind portul masti si distantarea fizica prin convocare de adunari generale pe imobile,pe scari sau tronsoane
Este obligatoriu de cnvocat adunare generala ,in special pentru descarcarea de gestiune aferenta ciclu financiar precedent si,votarea bugetului de venituri si cheltuieli anuale
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca nu aveti alte probleme urgente de discutat,mandatul com ex se prelungeste automat pana la momentul in care se pot organiza aceste adunari
art. 55 alin. (1) lit. n) din Legea nr. 196/2018
n) gestionează situaţiile excepţionale şi de criză;

@ynocentta si cum asigurati 4mp de persoana, dovada vaccinarii,trecerii prin boala sau test tpcr/rapid pentru atatea persoane luate pe grupuri de cate 100?inchiriaza un stadion?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim juridic presedinte asociatie de proprietari gambette gambette La ce situatie se incadreaza rezolvarea juridica prevazuta in legea 196/2018la art. 56 alin. (2) : \"În caz de încetare a mandatului președintelui ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate face adunarea generala a proprietarilor ... ina2007 ina2007 In ce conditii se poate face Adunarea Generala a Proprietarilor avand in vedere pandemia? Cine in afara de presedintele blocului poate convoca Adunarea ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociației de proprietari poate fi și administrator? Mainerici  Ctin Mainerici Ctin In cadrul unei asociatii presedintele poate îndeplini si functia de administrator? ÎN SITUAȚIE IN CARE UN PRESEDINTE ISI DA DEMISIA, nu există comitet ... (vezi toată discuția)