avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Platforma MarketPlace Globala
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Platforma MarketPlace Globala

Buna ziua,

Doresc sa construiesc un site (marketplace) pe o platforma unde pot vinde mai multi oameni. Adica eu construiesc site-ul, il promovez iar persoanele pot face un cont de vanzator pe care adminul adica eu il pot accepta sau refuza sa posteze produsele proprii. Platforma are legatura cu jocurile adica se vand resurse digitale iar resursa mea ar fi din comision adica pot seta un anumit comision pentru fiecare vanzare. Ideea este ca atunci cand un produs este vandut toti bani intra in contul meu de paypal iar vanzatorii produselor primesc la sfarsitul luni toate veniturile din comisioanele lor. Un fel de EMAG dar pentru toate tariile.

Intrebarea mea este: Cum pot face acest lucru legal? Eu am o firma prin care ma ocup de site-uri web, platforme web.. Cum pot sa arat statului ca eu de exemplu: Incasez 10$ dar venitul meu este 20% adica 2$ si ca platesc 8$ vanzatorului de pe site-ul meu? (Mentionez faptul ca site-ul este global adica oameni pot fi din orice tara)

Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Utilizator2024 , utilizator 16:49, 27 Ianuarie 2024
~ Conținut șters la cerere ~
Am apelat la cativa avocati dar din pacate nu cunosteau domeniul "Paypal" tot ce doresc sa fac era inteles dar cand am introdus termenul de "plata paypal" nu puteau sa imi dea un raspuns pentru ca nu cunosc platforma. Am apelat si la un avocat gasit pe internet care avea idee de Paypal dar dupa prima sesiune de intrebari principale pe care le-am avut si pe care le-am lamurit partial apar alte intrebari si se cer mai multi bani. Si sa ajung la un cost de mii de lei doar pentru niste intrebari / lamuriri mai bine nu.

Multumesc de raspuns
~ Conținut șters la cerere ~
Ati mai aflat noutati? Poate un contabil ar putea raspunde sau sa intrebati chiar la Anaf

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent!! vanzari pe internet - cum imi platesc taxele? BogdanSM BogdanSM Dupa mai bine de jumatate de an am dus la bun sfarsit realizarea unui Manual Digital Educativ (ebook). [b]Problema:[/b] Detin un site web si doresc ca prin ... (vezi toată discuția)
Tva in marketplace online ca amazon radunet radunet Construim o platforma online, unde mai multi producatori vor putea sa-si prezinte si sa-si vanda produsele, prin intermediul platformei (ceva asemanator cu ... (vezi toată discuția)
Firma web development, posibilitate de facturare persoana fizica ue sau non-ue Mrpu Mrpu Buna, Doresca sa aflu mai multe informatii despre posibilitatea facturarii persoanelor fizice aflate in UE sau non-UE. Eu ofer servicii de web ... (vezi toată discuția)