avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA in marketplace online ca amazon
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA in marketplace online ca amazon

Construim o platforma online, unde mai multi producatori vor putea sa-si prezinte si sa-si vanda produsele, prin intermediul platformei (ceva asemanator cu EMag Marketplace sau Amazon - dar la o scara mult mai mica). Noi practic oferim acestor producatori doua lucruri: (1) un loc unde sa-si prezinte produsele si (2) intermedierea/procesarea platilor de la clienti. Noi vom incasa pretul total de la client (care ar trebui sa includa deja TVA-ul adaugat de producatori) prin procesatorul nostru de plati online sau prin curier. Dupa ce clientul a primit produsul, vom pastra doar un comision, iar restul (partea producatorului) il vom remite catre producator. Intrebarea mea este:

Dupa acest model, noi (proprietarii platformei) avem vreo obligatie fata de fisc cu privire la TVA? Trebuie sa colectam/remitem TVA la guvern? Sau este doar responsabilitatea producatorilor sa remita TVA la guvern, avand in vedere ca noi le remitem intreaga suma (pretul de vanzare - care ar trebui sa includa deja TVA - minus comisionul nostru).


Va multumim
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 14:33, 30 August 2014
Dvs. veti factura catre clienti doar comisionul la care va trebui sa platiti T.V.A., daca depasiti cifra de afaceri anuala de 220.000 lei sau daca va inregistrati ca platitor de T.V.A. la cerere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision pe comanda refuzata- platfomra vanzari online radulucian 22 radulucian 22 Avem magazin online pe o binecunocuta platfomra online, pe care vand mii de magazine. Fiecare comanda se comisioneaza de catre proprietar , in ea vazandu0se ... (vezi toată discuția)
Care e treaba cu tva-ul? sbbo95 sbbo95 Buna ziua, am o platformă de comandat mâncare online, precizez ca am infiintat o intreprindere individuală. Eu (platforma mea) sunt un fel de intermediar ... (vezi toată discuția)