avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Impozit pe venit IT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Impozit pe venit IT

Buna ziua. Am fost angajat de o companie mare IT din Romania, fiind informat ca postul meu este scutit de impozitul pe venit ( Inginer servicii calculatoare ). Aceasta scutire a fost oferita pentru o perioada de 6 luni, dupa care, o colega facand scandal ca ea nu este scutita, am fost informat ca s-a facut o evaluare interna si au depistat ca mi-a fost oferit un cod gresit de angajat, fiind rugat sa semnez un act aditional prin care codul va fi schimbat in "Analist PC". Toti colegii au semnat-o, in afara de mine, care am insistat ca as vrea sa renegociez salariul sau sa mi se ofere dovezi de audit sau evaluare oficiala, pe care nu le-am obtinut. Am fost fortat prin canale de comunicare virtuale ca "trebuie" sa semnez actul, chiar daca codul muncii imi permite sa nu o fac. De-a lungul a 18 luni am deschis 3 tichete cu HR prin care am solicitat renegociere sau scutirea de impozit, la care am primit raspuns negativ. Am solicitat discutie cu Manager HR Romania sau persoana competenta, si asta mi-a fost respins. Ce as putea face pentru a avea dreptate, daca actul inca nu e semnat si inca sunt eligibil pentru scutirea de impozit pe venit? Exista solutii pentru a solutiona situatia cu angajatorul? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Constantin Co. , utilizator 09:31, 26 Ianuarie 2022
Dacă actul nu a fost semnat, dar angajatorul nu ma scutește de impozit, cum pot proceda?
Pot sa ofer angajatorului ceva articole? Sau demonstra ca scutirea trebuie aplicată la solicitarea mea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit angajat in it bodanelu bodanelu De curand a fost dat un ordin de ministru ce exclude dependenta de anumite facultati pentru a beneficia de scutirea de impozit ca angajat in IT. Eu lucrez ... (vezi toată discuția)
Inchidere post. drept la compensatorii (conform ccm) daca refuz alt post la angajator? ttcostin ttcostin Inchidere post. Am dreptul (conform CCM) la salarii compensatorii, daca refuz alta oferta de post la angajator? Buna ziua, Va rog frumos daca puteti sa ... (vezi toată discuția)
Scutire plata impozitului pe salariu CBogdanStefan CBogdanStefan Buna seara, Asa cum sugereaza si titlul , as dori sa aflu mai multe informatii privind eligibilitatea de a fi scutit de plata impozitului pe salariu. ... (vezi toată discuția)