avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Donatii din vanzari
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Donatii din vanzari

Buna ziua,
As dori sa stiu si eu, daca detin un magazin online si o persoana X cumpara un produs vandut de Y cu 10 lei, din T.V.A. se poate redirectiona un procent pt o organizatie non-guvernamentala sau guvernamentala?
Daca da, cum.
si daca nu, cum se poate face sa se poata dona?

va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 12:18, 20 Martie 2009
Un procent din tva?Nu, in niciun caz, tva-ul nu este un impozit ci o taxa.Doar din impozitele pe profit sau pe venituri din salarii se pot directiona sume.
ok, deci asta ar insemna ca magazinul acela sa fie firma. si din castigurile sale, un procent de .. X sa fie redirectionat. nu?

si acel procent de cat este? stiu de exemplu de campaniile acelea de 2%, ca poti redirectiona .. dar in acest caz?
Interpretarea fiscala a operatiunilor specifice cheltuielilor de sponsorizare


a) din punctul de vedere al impozitului pe profit

Conform prevederilor art. 21 pct. 4 lit p) din Codul fiscal, cheltuielile de sponsorizare sau mecenat sunt nedeductibile la calculul impozitului pe profit.

In situatia in care contribuabilii efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat potrivit Legii sponsorizarii nr. 32/1994, in baza unui contract de sponsorizare, atunci ei scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca sunt indeplinite cumulativ conditiile:

1) sunt in limita a 3 la mie din cifra de afaceri; 2) nu depasesc mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

sa fie mai pe intalesul meu ...
din 100.000E cat e profitu, sa zicem ca 16% trebuie sa dau la stat, adica 16.000E dar din aia donez 10.000 E ... iar la stat mai dau 16% din 6000E nu?
ce depaseste limitele impuse, este nedeductibil la calculul impozitului pe profit.adica nu se scade din venituri.deci profitul impozabil este majorat cu suma nedeductibila.
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cu sponsorizarea turcalexandra turcalexandra Daca aceste ch nu tb sa depaseasca 20% din imp pe Pr..se ia in considerare si imp minim aiic sau doar impozitul calculat in functie de profitul firmei? (vezi toată discuția)
Sponsorizare oliana oliana va rog sa ma ajutati,- cifrele sunt orientative pentru a fi mai usor de calculat In data de 30 dec.2010 am facut o sponsorizare in numerar unei echipe de ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare ContSters740 ContSters740 Buna ziua Am urmatoarea nelamurire: daca un srl face o sponsorizare unei persoane fizice in scopuri culturale, cota dedusa din profit este de 10% sau 5%? ... (vezi toată discuția)