avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Adresa de domiciliu pentru luare în spatiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Adresa de domiciliu pentru luare în spatiu

Am o cunostinta care vrea sa se mute cu chirie. Problema e ca ii expira buletinul și nu mai poate avea vechea adresa de domiciliu. Vreau sa o ajut cu buletinul, sa o iau în spațiu, dar nu vreau sa am probleme ulterioare, sa trebuiască sa o țin eu de exemplu.
Poate avea adresa pe buletin pe o perioada limitata, sa zicem 6 luni? Exista posibilitatea unei adrese de domiciliu provizorie?
Care este soluția corectă?
Mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2022
Annett, utilizator
Cel mai recent răspuns: Annett , utilizator 12:12, 27 Ianuarie 2022
Va mulțumesc mult pentru răspunsuri.
Ne-am gândit la o soluție, va rog sa-mi comunicați dacă poate fi viabila.
Ii pot face contract de comodat pentru o cameră din apartament pe 6 luni autentificat notarial cu care apoi sa faca buletinul provizoriu?
Sau un contract de închiriere pe 6 luni pe o suma mica pe care sa il înregistrăm la ANAF?
Poate fi o soluție?
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2022
Annett, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ii pot face contract de comodat pentru o cameră din apartament pe 6 luni autentificat notarial cu care apoi sa faca buletinul provizoriu?

da, e o solutie
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce sa va complicati cu comodatul? daca nu are domiciliu, isi face carte provizorie, sf. mai jos:
OUG 97/2005:
(1) Cartea de identitate provizorie se eliberează în următoarele cazuri:
a) când solicitantul nu prezintă toate documentele necesare pentru eliberarea cărții de identitate, a cărții de identitate simple sau a cărții electronice de identitate;
(la 07-08-2020, Litera a) din Alineatul (1) , Articolul 20 , Capitolul III a fost modificată de Punctul 18, Articolul I din LEGEA nr. 162 din 3 august 2020, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 698 din 04 august 2020 )
Va mulțumesc, m-ați ajutat f mult.
Va merge la Politie sa încerce sa facă buletinul provizoriu fără act care sa ateste domiciliul. Dacă se insista sa aibă act pt domiciliu, vom face contract de comodat pe o cameră pe 6 luni.
Cu respect!
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2022
Annett, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum obtin buletin de identitate? bopejab bopejab Cum obtin buletin de identitate? Buna, Am nevoie de un ghid, ca nu inteleg exact care e procedura. Deci, locuiesc in Marea Britanie si am pasaport roman ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate ramona1990 ramona1990 Bună ziua as vrea sa mă ajutați, mama mea locuiește la tara la tatăl meu acesta nu vrea sa o ia în spațiu, buletinul mamei a expirat de anu ... (vezi toată discuția)
Buletinul expira curand - carte provizorie mihaela_miha mihaela_miha Buna ziua! Am urmatoarea situatie: am un buletin care imi expira cam in jumatate de an. Buletinul este pe adresa parintilor mei, care cu siguranta nu vor ... (vezi toată discuția)