avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... CM parinti in caz de carantinare a copilului
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

CM parinti in caz de carantinare a copilului

Buna ziua. Va rog sa imi spuneti in ce act normativ si la ce articol gasesc prevederi referitoare la urmatorul enunt:
"Dacă, în urma apariției unui caz de îmbolnăvire în clasă/grupă, copilul este plasat în carantină de către DSP, unul dintre părinți poate sta acasă cu cel mic luându-și un concediu medical de îngrijire copil pe baza deciziei de carantinare primită pe numele celui mic."
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 18:32, 27 Ianuarie 2022
Gasiti informatii aici:
www.avocatnet.ro/articol_592...
Articolul de pe avocatnet.ro l-am citit, însă nu găsesc în niciun act normativ expres prevazut aceasta prevedere cum ca părinții copiilor carantinati pot beneficia de CM cod 09. As fi curioasa dacă exista vreo prevedere clara în acest sens sau dacă se încadrează acești părinți la solicitarea zilelor libere acordate parintilor cu ocazia suspendării activității unității de învățământ cf Oug 110/2021?
Citiți cu mai multă atenție oug 158.
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2022
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical cod 10 tudor marilena tudor marilena Va rog sa ma ajutati. Sunt prinsa intre cei de la salarizare si medic. La ultimul CM cu cod 10, cei de la salarizare pretind ca a fost depasit numarul ... (vezi toată discuția)
Pensionar in concediu medical magdarossi magdarossi Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: Un pensionar (pensionat la limita de varsta) care este in continuare angajat, este ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pentru ingrijire copil cu handicap grav mitimama2000 mitimama2000 Sunt mama unui baiat autist in virsta de 8 ani si jumatate.Conform legii 448/2006 ,art .12, am dreptul la concediu medical pentru ingrijire copil bolnav pentru ... (vezi toată discuția)