avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... apeluri cu numar ascuns
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

apeluri cu numar ascuns

De mai mult de un an de zile ma confrunt cu o problema care a ajuns sa ma streseze. Primesc apeluri repetate, zilnice, cu numar ascuns atat pe telefonul fix cat si pe telefonul mobil. Pot afla cumva cine ma suna? Exista un temei legal cu care pot convinge fie pe operatorul de telefonie fixa, fie pe cel de telefonie mobila, sa-mi spuna cine ma hartuieste? Va rog sa-mi raspundeti, este foarte important pentru mine, deoarece efectiv ma simt amenintata. Va multumesc!
in cazul dv. puteti face plingere detaliala politie urmind ca acestia sa solicite operatorului de telefonie sa puna telefonul sub observatie. ulterior se vor lua celelalte masuri legale care se impun.
In decursul acestui an am incercat de mai multe ori sa fac plangere la politie. Dar pur si simplu nu au vrut sa-mi primeasca sesizarea, spunand ca nu s-a comis nici o fapta, desi am incercat sa explic ca hartuirea la care sunt supusa in acest mod ma afecteaza! Am facut deja ce m-au sfatuit cei de la politie, sa schimb numarul de telefon, sa fie neinformabil, sa-l dau numai persoanelor de incredere, etc. Desi am schimbat nr. tel fix de 4 ori, dupa mici intervale de timp apelurile cu numar ascuns au reinceput. Poate imi puteti sugera o alta cale de actiune. Va multumesc!
Din păcate sunt foarte puţine şanse de a afla cine vă sună.Din experienţă personală la o societate de telefonie,aceasta a luat măsura de a-i suspenda numărul celui care se face vinovat de telefoane anonime.ªi asta după o prezentare detalilată a a orleor exacte ale apelurilor.Încercaţi o sesizare la compania de telefonie şi la Poliţie.Dacă o faceţi scris trebuie să primiţi răspuns.

Am sa va povestesc ce mi s-a intamplat mie. Sper sa fie un ghid pentru cei care sunt deranjati de numere ascunse. De peste 6 luni primesc telefoane cu “ numar privat “. La inceput am zis ca e vreun nebun care se va plictisi pana la urma. Dar nu a fost asa. Acesta continua zi si noapte sa ma sune avand zilnic 8-9 apeluri de la acesta. Uneori acesta ma injura, alteori nu zicea nimic, iar in alte dati dadea doar bip-uri.
Am cumparat un telefon cu symbian si am instalat o aplicatie care se numeste “Handy Blacklist” si am setat ca toate apelurile cu numar ascuns sa fie respinse. Am avut 2 zile de liniste, dupa care am inceput sa fiu sunat dupa alte numere care nu erau ascunse. In alte 3 luni am inregistrat in agenda aproximativ 50 de numere noi (le-am notat in agenda in ordinea in care au venit, cu x1, x2, x3, etc.). Niciodata nu m-a sunat de pe acelasi numar de 2 ori, ceea ce am inteles este ca aceasta persoana folosea telefonul unor cunoscuti, adica le cerea telefonul sa dea si el un telefon (cine refuza o cunostinta sa dea un telefon de pe aparatul sau ?). Fiind disperat de acest individ, am cumparat o cartela preplatita, am setat telefonul sa-mi ascunda identitatea, si intr-o noapte (pe la doua) am inceput sa sun si eu la toate numerele pe care le aveam deja inregistrate in agenda (cele 50 de numere). La un moment dat primesc pe telefonul meu (nu cel cu cartela preplatita) un apel de la un numar nou. Am inteles ca unul din cele 50 de numere la care am sunat este al individului care ma tot deranja. Era de fapt o capcana, ca eu sa sun si pe acest numar nou si in felul acesta persoana respectiva putea sa-si dea seama cine se razbuna pe el. Chiar cu aceasta actiune a mea, acesta nu s-a potolit. Va pot spune (ca doar sunt patit) ca aplicatia blecklist este buna, numai ca aceasta nu functiona cand eram sunat de pe numere fixe unde centrala telefonica era analogica si nu digitala sau eram sunat de pe un numar de Spania cu identitate ascunsa. In aceasta varianta trecea si de blecklist. Sper ca nu am dat idei unora care vor sa streseze pe altii.
Dar sa va spun cum am rezolvat pana la urma problema. Am fost la politie sa fac plangere dar politistul (garcea), imi zice ca nu poate sa inregistreze plangerea mea (invocand tot felul de motive). Mi s-a parut o aberatie ca nu se poate rezolva aceasta problema si am luat legatura cu un avocat. Avocatul cand a auzit ca politistul nu vrea sa inregistreze o plangere, a inceput sa rada si mi-a zis ca am fost pacalit de garcea. Mi-a zis ca politistul nu are voie sa nu inregistreze o plangere, indiferent ce scrie in ea. Aceasta trebuia sa fie inregistrata. A doua zi am mers cu avocatul dupa mine la politie, la acelasi garcea si plangerea a fost inregistrata la politie, fara discutii. Norocul meu a fost ca lucrarea (plangerea) a fost repartizata la un politist bine pregatit (nu ar trebui sa spun noroc pentru ca toti politisti ar trebui sa fie buni profesionisti – dar acestia sunt putini, foarte putini).
Sa va spun mai departe, acest politist a cerut un desfasurator cu toate numerele care m-au apelat in ultimele 3 luni, mai exact
1. numar de telefon (chiar daca acesta era ascuns, in centrala telefonica acest numar apare)
2. IMEI telefon (si acesta apare in centrala)
3. Antena GSM de la care s-a apelat
Compania de telefonie mobila este obligata (conform legii de functionare) sa furmizeze aceste informatii politiei.
In felul acesta am descoperit ca toate apelurile erau efectuate de la o antena GSM din judetul Prahova, orasul Ploiesti. Tot din raspunsul telefoniei mobile a reiesit ca cel care ma suna cu numar ascuns a folosit doua telefoane (doua IMEI-uri diferite). Numerele de telefon de la care am fost sunat cu identitate ascunsa erau cartele reincarcabile (ceea ce inseamna ca nu era un abonat inregistrat). Si cu toate astea politistul l-a depistat, identificat. A fost simplu din cauza ca acest individ a folosit cartelele vorbind cu prietenii, dar a folosit si telefoanele respective (identificate prin IMEI) cu cunoscuti. Politistul a sunat la acesti prieteni ai individului si a aflat cum il cheama, unde sta. A fost chemat la sectia de politie (la inceput acesta a zis ca a gresit numarul, numai ca probele impotriva sa erau clare) si acesta si-a recunoscut fapta. Acesta a fost condamnat (primind o pedeapsa penala).
Toate aceste probleme puteau fi evitate daca telefoniile mobile nu permiteau apeluri cu numere ascunse. Poate se gaseste o minte luminata sa le interzica acestora sa se apeleze cu numar ascuns. Daca nu ai mimic de ascuns nu iti ascunzi identitatea.
Apelati cu incredere la avocat si la politie si va veti rezolva problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apeluri telefonice cu nr ascuns (www) spulberalexandru spulberalexandru cum pot sa vad ce numar de telefon ma sunat daca e cu numar privat? tot ma suna cineva cu numar privat si nu stiu cine e.X-(#-o:(:hammer: (vezi toată discuția)
Apeluri telefonice de la un necunoscut lilianahristova lilianahristova Buna ziua,ma confrunt cu o situatie destul de neplacuta pentru mine si familia mea si as vrea sa aflu ce as putea face.Un individ suna incontinu,zi-noapte...., ... (vezi toată discuția)
Apel cu numar ascuns ramada ramada De vreo 5 luni de zile primesc apeluri cu numar ascuns pe telefonul meu. Nu am reusit sa-l prind niciodata pentru ca nu suna mult. Nu m-a injurat niciodata, nu ... (vezi toată discuția)