avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... instiintare primarie legat de burlan cu art 611
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

instiintare primarie legat de burlan cu art 611

Salut, recent mi-a facut vecinul reclamatie ca am burlanul scos 30 cm peste gard pentru a se scurge apa de ploaie pe drumul public ( casa fiind la sat ), in notificarea primita primaria mentioneaza ca nu este legal deoarece "fondul proprietarului vecin este primaria" si ca li se aduce un prejudiciu faptul ca apa se scurge pe spatiul public.

Ce este de facut ? Din ce am vazut in vechiul cod civil, cand l-am si montat, era legal.
Ce inseamna mai exact si la ce se refera "fondul proprietarului vecin" ? Se incadreaza si spatiul public, strazile, trotuarele etc sau doar strict vecinii stanga - dreapta ?

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2022
behappy00, utilizator

Alte discuții în legătură

Inaltare curtea casei miriam2014 miriam2014 Buna ziua, am inaltat curtea casei pentru a o aduce la nivelul strazii si a impiedica astfel scurgerea apei din strada in curte. Acum, vecinul din dreapta ma ... (vezi toată discuția)
Interpretarea legii. Tarzan2012 Tarzan2012 Art. 611 Picătura streşinii Conform art. 611 din Cod civil, [i]Proprietarul este obligat să îşi facă streaşină casei sale astfel încât apele ... (vezi toată discuția)
Pante acoperisuri conform legislatiei Techno Techno Va salut, am o intrebare, vreau sa acopar un carport situat intre limita de proprietate (gard) si casa. Distanta intre gard si casa este de 3,60m. Intentionez ... (vezi toată discuția)