avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua.Am cumpărat 10 luni de vechime în muncă ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua.Am cumpărat 10 luni de vechime în muncă ca să ...

Bună ziua.Am cumpărat 10 luni de vechime în muncă ca să pot completa cei 35 de ani de vechime mai puțin armata.Am 62 de ani și am depus dosarul de pensionare parțial anticipată și mi-a fost respins .Este corectă decizia casei de pensii?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2022
DumitruAndriana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:30, 2 Februarie 2022
Bună ziua,

Pensia anticipată se cuvine, cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat un stagiu de cotizare cu cel puţin 8 ani mai mare decât stagiul complet de cotizare prevăzut de prezenta lege.
La prima vedere, pare îndreptățită respingerea cererii dumneavoastră.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

3. Pentru ce tipuri de pensii se va lua în calcul plata retroactivă a contribuției?

Tot OUG 163/2020 ne dă răspunsul și la această întrebare. Mai exact, plățile retroactive ale contribuției la asigurările sociale (CAS) se pot face în vederea obținerii pensiei pentru limită de vârstă.
Sursa:
www.avocatnet.ro/articol_560...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condiile pensionarii anticipate la barbati ondina_onutz ondina_onutz Un barbat de 62 de ani ,cu o durata de cotizare de 19 ani se poate pensiona anticipat ? In cazul afirmativ, va beneficia de asistenta ( asigurare) medicala ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata sau de urmas gabrielvisan gabrielvisan Tatal meu face anul acesta 55 de ani. Are 30 ani pe cartea de munca. poate primi vreun fel de pensie? Mama mea are 10 ani pe cartea de munca cu grupa. a murit ... (vezi toată discuția)
oug nr.163 din 2020 maria dinca maria dinca Barbat, nascut in mai 1959 -varsta standard de pensionare in mai 2024 Are 10 ani si 7 luni de grupa a-II-a (100%) de munca ceea ce inseamana daca are stagiu ... (vezi toată discuția)