avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Se doreste scoaterea de la platitor de tva.
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Se doreste scoaterea de la platitor de tva.

Buna ziua,
O societate platitoare de tva la trimestru , care nu a depasit 300 mii cifra de afaceri in anul 2021, doreste scoaterea de la platitor de tva. Cind poate fi depusa solicitarea ? Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 4 Februarie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 16:46, 9 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oricand in timpul anului pana in data de 10 a lunii . ( sa nu fi depasit pana la data respectiva plafonul de 300.000 lei de la 01.01.2022 )

ART 310 CF (7) Persoana impozabilă înregistrată în scopuri de TVA conform art. 316 care în cursul anului calendaristic precedent nu depășește plafonul de scutire prevăzut la alin. (1) poate solicita scoaterea din evidența persoanelor înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316, în vederea aplicării regimului special de scutire, cu condiția ca la data solicitării să nu fi depășit plafonul de scutire pentru anul în curs. Solicitarea se poate depune la organele fiscale competente între data de 1 și 10 a fiecărei luni următoare perioadei fiscale aplicate de persoana impozabilă, în conformitate cu prevederile art. 322. Anularea va fi valabilă de la data comunicării deciziei privind anularea înregistrării în scopuri de TVA.

Organele fiscale competente au obligația de a soluționa solicitările de scoatere a persoanelor impozabile din evidența persoanelor înregistrate în scopuri de TVA cel târziu până la finele lunii în care a fost depusă solicitarea. Până la comunicarea deciziei de anulare a înregistrării în scopuri de TVA, persoanei impozabile îi revin toate drepturile și obligațiile persoanelor înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 . Persoana impozabilă care a solicitat scoaterea din evidență are obligația să depună ultimul decont de taxă prevăzut la art. 323, indiferent de perioada fiscală aplicată conform art. 322, până la data de 25 a lunii următoare celei în care a fost comunicată decizia de anulare a înregistrării în scopuri de TVA. În ultimul decont de taxă depus, persoanele impozabile au obligația să evidențieze valoarea rezultată ca urmare a efectuării tuturor ajustărilor de taxă, conform prezentului titlu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere de la platitor de tva la neplatitor de tva. PopCristi PopCristi As vrea sa trec la neplatitor de tva si as vrea sa stiu daca pot sa depun Formularul 096 sa zicem in noiembrie cu incepere doar de la 01.01.2018. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Am trecut ca neplatitor de tva MIV MIV Buna ziua Pentru ca in 2012 nu am depasit 65000 euro, in ianuarie am depus 096 si mi-au aprobat sa ies din regimul de tva. Am ridicat decizia in 14 ianuarie. ... (vezi toată discuția)
Srl suspendat caizermarian caizermarian detin o societate , un s.r.l. platitor de tva. as dori sa fac o cerere, ceva , pentru a nu mai fi platitor de tva. cifra de afacere este minuscula. cand si cum ... (vezi toată discuția)