avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Daca sunt administrator unic al unei societati ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Daca sunt administrator unic al unei societati comerciale care ...

Daca sunt administrator unic al unei societati comerciale care presteaza servicii de infrumusetare pot sa fiu functionar public in cadrul unei primarii la serviciul de taxe si impozite?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Alionte , Consilier juridic 10:36, 7 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Conform art. 96. - (1) din Legea nr.161/2003, puteti fi functionar public si in acelasi timp si asociat unic sau administrator al unei societati comerciale, cu conditia ca functia pe care o detineti in societatea comerciala sa nu fie în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exercitate ca funcționar public.
Cu alte cuvinte, in speta prezentata de dvs. puteti avea ambele calitati fara probleme.
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2022
Gabriel Alionte, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate functionar public kimbao kimbao Sunt asociat unic si administrator la o societate comerciala. Anul acesta am devenit functionar public. Trebuie sa ”scap” de firma? Sau pot numi alt ... (vezi toată discuția)
Functionar angajat al ministerului public ligia79 ligia79 Buna ziua! As vrea sa va intreb daca un angajat al Ministerului Public poate sa desfasoare activitati (altele decat cele prestate in cadrul serviciului mai ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma de catre un functionar public alexandra-alteea alexandra-alteea Buna seara Sunt functionar public si as dori sa aflu daca pot infiinta o societate comerciala avand ca obiect ,,activitatea centrelor de fitness,, In cazul ... (vezi toată discuția)