avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! In urma divortului,instanta a stabilit ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! In urma divortului,instanta a stabilit plata pensiei ...

Buna ziua! In urma divortului,instanta a stabilit plata pensiei alimentare de catre mama in procent de 33% din venitul net pentru cei 2 copii minori.Unul dintre copii a implinit deja varsta de 18 ani iar anul acesta termina liceul si implicit nu mai are dreptul la pensie alimentara.In acest caz, cat va fi procentul din venitul net pe are mama trebuie sa il plateasca copilului inca minor? Se stabileste tot prin instanta?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat Iofcea Maria-Cristina , Avocat 13:24, 7 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1/4. daca nu va intelegeti amiabil, da prin instanta.
Si majorul poate beneficia in continuare de pensia alimentara.
Obligatia legala de intretinere subzista pana la implinirea varstei de 26 de ani, daca majorul studieaza si nu obtine venituri dintr-o activitate remunerata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara MarcoIasmina MarcoIasmina Bună ziua, dacă am împlinit 18 ani și sunt la un liceu sportiv cu contract, tata mai este obligat sa îmi mai plătească pensie alimentara? În vara dau ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara lala1980 lala1980 Buna seara.Sotul meu are din prima casatorie o fata care a implinit in decembrie 2013 18 ani.Fata e in stabilita in italia de la 6 ani si a vazuto doar cand o ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Luciana19o9 Luciana19o9 Buna ziua! Eu primesc pensie alimentară de la mama mea, fiind viitoare studentă din toamna. Pana in toamna as vrea insa sa ma angajez. Intrebarea mea este: ... (vezi toată discuția)