avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Am un proces de divorț în desfășurare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Am un proces de divorț în desfășurare (fara copii ...

Buna ziua! Am un proces de divorț în desfășurare (fara copii sau bunuri de împărțit). In care judecătoarea imi cere dovada adresei lui de domiciliu. Ce as putea face? Menționez că el nu vrea sa se prezinte la procese în concluzie nu vrea să divorțeze. Poliția a fost la adresa lui din buletin și au spus că el nu sta acolo,nici la Nr de tel nu vrea sa răspundă. Eu am depus probe la dosar prin care am dovedit că el știa de procese și că l.a căutat poliția. El mi.a spus că stă la aceeași adresă. Dar nu pot face dovada. Cum procedez?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 12:58, 7 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,
În primă fază, formulați o cerere către Serviciul de evidență al populației, prin care solicitați să vă comunice la dosarul de instanță care este adresa de domiciliu a soțului dvs. Dacă aceste informații nu sunt îndestulătoare, potrivit dispozițiilor legale, citarea pers. fizice, în atare condiții, se poate realiza și la locul cunocut unde își desfășoară permanent activitatea curentă (ex. locul de muncă). În condițiile în care, uzând de căile anterioare, nu veți reuși să faceți dovada domiciliului soțului-pârât pentru a fi citat, solicitați instanței să vă încuviințeze citarea acestuia prin publicitate.
O zi bună și mult succes!
Eu recomand angajarea de avocat mai dinainte de a se deschide procesul tocmai pentru a se evita astfel de probleme și a se urgenta finalizarea procesului.
Insa, mulți nu înțeleg decât atunci când se afla in situatia dvs. la proces.Eu cunosc astfel de chestiuni încă de când eram la facultatea de drept și de atunci recomand asa ceva, de foarte mulți ani, dar oamenii tot nu sunt informați nici azi.
Trebuie sa scoateți de la evidenta populației dovada locuinței.
Ați pierdut deja cateva luni și veți mai pierde ceva timp.
Ar trebui ca un avocat sa va analizeze dosarul ca sa vada și alte aspecte.
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Mai mult ca sigur instanta va desemna un avocat curator care va trebui ss fie platit de dvs si care va reprezenta interesele paratului.Varisnta aceasta este probabila mai sles daca nu apare cu domiciliul schimbat la DEPALB,iar in vechiul domiciliu nu mai locuieste.Daca aveati avocat va lamurea aceste aspecte de la inceputul procesului..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu sot in strainatate, domiciliu necunoscut ContSters168367 ContSters168367 Cazul meu: - separati din 2000, sotul mutat cu domiciliu definitv in Arad din 2000, sotia ramasa la domiciul comun in Calarasi; - 2005 sotia pleaca din tara ... (vezi toată discuția)
Intentare partaj persoana domiciuliu necunoscut VerTrad1 VerTrad1 Buna ziua! As vrea sa stiu cum procedeaza instanta in cazul intentarii unui proces de partaj, daca sotul nu sta in fapt la adresa mentionata in C.I. si nu vrea ... (vezi toată discuția)
Procedura de citare alexa-rozi alexa-rozi Buna ziua! Am o intrebare in legatura cu citarea la mica publicitate si in Monitorul Oficial.La divort eu am dat pentru citarea piritului adresa de la ultimul ... (vezi toată discuția)