avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intentare partaj persoana domiciuliu necunoscut
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intentare partaj persoana domiciuliu necunoscut

Buna ziua! As vrea sa stiu cum procedeaza instanta in cazul intentarii unui proces de partaj, daca sotul nu sta in fapt la adresa mentionata in C.I. si nu vrea sa-i comunice sotiei actuala adresa de domiciliu. De asemenea, va rog sa-mi spuneti daca hotararea judecatoreasca dezavantajoasa pentru sot (acesta neprezentandu-se la procese si nesustinandu-si cauza) are acceasi putere de executare. Multumesc tuturor pentru sfaturi. Elena
Cel mai recent răspuns: VerTrad1 , utilizator 14:03, 24 Septembrie 2009
Hotararea are aceeasi putere executorie.
Dar poate sa declare apel sau recurs daca stie de proces.
De abia ulterior se va discuta despre puterea executorie.
In cazul in care reclamantul va face dovada ca a intreprins toate diligentele pentru aflarea domiciliului, dar fara rezultat, instanta va dispune citarea paratului prin publicitate, intr-un ziar local si unul national, functie de practica instantei, precum si la instanta.
Daca paratul nu se prezinta, hotararea se va pronunta in functie de probatoriul administrat si hotararea, ramasa definitiva si irevocabila, va putea fi pusa in executare, ca orice alta hotarare. Numai in cazul in care se va dovedi ca reclamantul, cu rea credinta, a ascuns instantei date referitoare la domiciliul paratului, se va putea anula hotararea pronuntata.
In cazul in care sotul figureaza in prezent cu acea adresa din CI la evidenta populatiei si nu si-a operat schimbarea de domiciliu atunci instanta va pronunta hotararea in aceste conditii.B-)
Chiar imposibil de a rasturna situatia nu ar fi...
Dar, nu are niciun sens sa generalizam situatia si sa va speriam.

avocat Claudiu Lascoschi
in masura in care indicati adresa din C.I si aveti si o copie de pe aceasta C.I solicitati ca paratul -sotul- sa fie citat la adresa din buletin.
Daca procedura de citare nu este indeplinita si postasul consemneaza ca persoana nu locuieste la acea adresa va trebui sa faceti oadresa la Serviciul evidenta populatiei si sa va comunice care este ultimul domiciliu cunoscut al paratului.
Daca comunica aceiasi adresa cu cea indicata de dvs. in actiune dar paratul totusi nu locuieste acolo se recurge la procedura citarii prin mica publicitate 95 c.p.c.
Da hotararea are acaiasi putere.
O precizare insa ... daca citarea nu va fi facuta prin mica publicitate ci a fost realizata doar prin afisare poate introduce o cerere in revizuire in conditiile art.322 pct.8 c.p.c.

Alte discuții în legătură

Divort-domiciliu necunoscut parit alexa-rozi alexa-rozi Am si eu o intrebare va rog daca ma poate ajuta cineva.Am intentat actiune de divort si am trecut domiciliul sotului la adresa actuala la care locuiesc ... (vezi toată discuția)
Divort-citarea paratului Borza Borza Buna . Am o intrebare: la primul termen s-a dispus conformarea din partea reclamantului sa faca dovada ca paratul locuieste la adresa citata(art.616 ind.1 Cod ... (vezi toată discuția)
Divort in lipsa janinando janinando Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Am divortat de sotia mea in 2008 ea fiid plecata din tara nu dadea de 3 ani nici un semn,am urmat procedura am dat la ... (vezi toată discuția)