avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract neconcurenta- perioada de proba. Buna ziua! ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract neconcurenta- perioada de proba. Buna ziua! Ma aflu in perioada de proba si vreau sa incetez contractul. ...

Buna ziua! Ma aflu in perioada de proba si vreau sa incerez contractul. Singura mea intrebare este: : avand semnat contract de neconcurenta - imi va fi impus contractul de neconcurenta fiind in perioada de proba sau nu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:16, 7 Februarie 2022
Clauza de neconcurenta isi poate produce efectele pentru o perioada de maximum 2 ani de la data incetarii contractului individual de munca.

Prevederile de mai sus nu sunt aplicabile in cazurile in care incetarea contractului individual de munca s-a produs de drept, cu exceptia cazurilor prevazute la art. 56 alin. (1) lit. c), e), f), g) si i), ori a intervenit din initiativa angajatorului pentru motive care nu tin de persoana salariatului.
Buna ziua, deci desi ma aflu in perioada de proba si voi notifica incetarea contractului fara sa mentionez motivele (conform art. 31 alin.3 din Codul Muncii) imi vor impune clauza de neconcurenta? Este pe o perioada de 1 an de zile. Din practici am inteles ca nu prea se aplica, mai ales ca nu am avut acces la informatii care sa poata sustine o asemenea decizie.
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2022
Alexandra_Sima, utilizator
Clauza de neconcurenta nu are legatura cu accesul la informatii ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare clauza de neconcurenta gabi1510 gabi1510 Angajatorul poate decide neacordarea clauzei de neconcurenta unui salariat concediat individual pe motive care nu tin de persoana salariatului ? (vezi toată discuția)
Clauza de neconcurenta emillius emillius Buna ziua, Clauza de neconcurenta se aplica unui salariat care este dat afara pentru motive care tin doar de el (indisciplina, incalcari grave ale ... (vezi toată discuția)
Clauza neconcurenta alegz alegz In cazul in care exista urmatoarea clauza in contract: \\"Prevederile de mai sus, nu sunt aplicabile in cazurile in care incetarea contractului individual de ... (vezi toată discuția)