avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Ma confrunt cu urmatoarea problema: in perioada 25.01 ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Ma confrunt cu urmatoarea problema: in perioada 25.01 -31.01.2022 ...

Ma confrunt cu urmatoarea problema: in perioada 25.01 -31.01.2022 m-am aflat in izolare, avand decizie eliberata de DSP in acest sens. Pana in prezent nu mi s-a eliberat certificatul medical de catre medicul de familie, acesta urmand a-l primi doar in termen de 30 zile de la data iesirii din izolare. Angajatorul mei (institutie de stat) refuza plata perioadei in care am fost izolata motivat de lipsa concediului medical. Cum pot determina angajatorul sa imi ia in considerare decizia de izolare pentru plata salariului? Multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:40, 10 Februarie 2022
În caz de carantină sau izolare, certificatele de concediu medical se pot elibera la o dată ulterioară, numai pentru luna în curs sau luna anterioară dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data ultimei zile a încetării perioadei de carantina/izolare, ce motiv are sa nu va elibereze certificatul daca are decizia de la DSP, termenul prevazut este maxim nu minim.
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2022
magiccom, utilizator
medicul de familie este foarte aglomerat si nu reusesta sa elibereze certificatul medical in termen util mie
Angajatorul dvs. ar trebui sa citeasca comunicatele oficiala, acel termen maximal de 30 de zile a fost impus de guvern. Cititi ce scrie ministerul sanatatii :
[ link extern ] /
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2022
latka, moderator
multumesc pentru raspunsuri.
am sperat ca exista o derogare in baza careia pana la emiterea certificatelor medicale (daca tot s-a stipulat ca acestea pot fi eliberat in termen de cel mult 30 zile de la data iesirii din izolare), zilele de incapacitate de munca pot fi platite in baza deciziei de izolare.
eu am fost izolata in perioada 25-31.01.2022, deci anterior existentei acestor modificari, respectiv in perioada in care persoanele vaccinate si pozitivate erau izolate pentru 7 zile. Nesansa mea a fost sa ma imbolnavesc la finalul lunii si intr-o perioada in care medicii de familie sunt supraaglomerati.
cum insa lucrez in cadrul unei institutii bugetare unde nimeni nu isi asuma decizii, probabil ca voi primi diferenta de 25% din salariu aferent lunii ianuarie candva in cursul lunii aprilie.
Situatia e mult mai complicata, mai ales in aceasta perioada de val 5 Covid. Ca sa va faceti o idee, cititi cam ce probleme intimpina medicii de familie:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprapunere cic cu concediu de carantinare (covid-19) Cri I. Cri I. Suprapunere CIC cu concediu de carantinare (covid-19) Bună ziua, Mă aflu într-o situație \"absolut specială\", după cum au intitulat-o angajații ... (vezi toată discuția)
Concediu medical covid TncAndrei TncAndrei Buna ziua, Mama a avut Covid și a primit o decizie de izolare de la DSP pentru 7 zile. Între timp alți membri ai familiei au fost testați pozitiv. Mama ... (vezi toată discuția)
Când se face plata indemnizației de concediu medical pentru izolare (covid-19)? DianaCM DianaCM Când se face plata indemnizației de concediu medical pentru izolare (COVID-19)? Sunt în izolare (contact direct) și urmează să mi se emită decizia de ... (vezi toată discuția)