avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident Bulgaria Ucraina. Buna ziua! Azi am gasit ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident Bulgaria Ucraina. Buna ziua! Azi am gasit masina personala ...

Accident Bulgaria Ucraina.
Buna ziua!
Azi am gasit masina personala strivita de o cifa aflata in tranzit. In urma cercetarilor personale am descoperit ca autobetoniera a fost cumparata din Bulgaria de un cetatean din Ucraina.
Pana sa descoperim situatia, soferul a parasit Romania la volanul autobetonierei intrand in Ucraina.
Se mai poate face ceva?
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: vitalsmart , utilizator 22:39, 11 Februarie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Cifa este filmata de camerele video ale primariei dar nu se vede numarul. Am facut o poza si am inceput cautarile. Era o cifa albastra cu partea din spate alba cu dungi albastre. Am trimis la toti dispecerii de la statiile de betoane (ii cunosc pe toti) dar cifa nu a fost recunoscuta. Am cautat pe internet cife asemanatoare si am gasit masina. Am identificat-o dupa elementele distinctive (dungi pe capota, scara, indoituri ale portierei, pozitionarea girofarurilor dar si doua lanturi galbene puse ornamental de cineva).
Am sunat la vanzatorul bulgar si mi-a confirmat ca cifa a plecat spre Ucraina prin vama Giurgiu. Vanzatorul mi-a dat numarul soferului care este cetatean ucrainean. Am vorbit cu el si mi-a trimis doar actele masinii, asigurare, talon si un filmulet cu loviturile masinii si numarul de inmatriculare.
Surpriza imensa a fost faptul ca politistul de caz a spus ca nu am ce sa fac si sa ma resemnez. Zice ca ii trebuie inregistrarea video din momentul impactului.
Adica eu le-am facut treaba, am localizat masina, am informat frontiera (care au si prins masina dar au lasat soferul sa plece dupa patru ore pentru ca politia nu a vrut sa solicite consemn la frontiera).
Am convorbirile pe whats app prin care ucraineanul spune ca vine azi sa facem amiabila dar nu a venit. Am mai multe mesaje prin care "isi recunoaste fapta" in mod indirect.
Pe scurt, politia nu se implica suficient deoarece nu da importanta accidentelor cu avarii. Am observat ca proprietarii masinilor lovite in parcare raman in general cu paguba din cauza neimplicarii suficiente a organelor competente.
Din acest incident eu am invatat ca este mai bine sa fugi daca lovesti o masina parcata. Daca sunt prins risc sa raman fara permis 3 luni si ii dau asigurarea pagubitului si asta doar daca "are inregistrari video".
Viata in Romania devine "tot mai frumoasa".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto alpyne alpyne m-am gandit sa pun aceasta intrebare gandindu-ma ca e mai sigur sa fiu 100%sigur decat sa fac o greseala.subiectul.vreau sa cumpar un auto inmatriculat in ... (vezi toată discuția)
Masina avariata parcare - cine plateste reparatia? catalunia catalunia Buna ziua, Masina mea a fost gasita in parcarea din spatele blocului, avariata usor in spate. O doamna care locuieste in blocul de deasupra locului ... (vezi toată discuția)
Autoturism strain cu asigurare romaneasca? manole silviu manole silviu Este valabila o asigurare facuta in Romania pentru un autoturism inmatriculat in Austria? (vezi toată discuția)