avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Locuiesc intr-un municipiu de judet (unde am si ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Locuiesc intr-un municipiu de judet (unde am si domiciliul stabil) ...

Locuiesc intr-un municipiu de judet (unde am si domiciliul stabil) si mai am o casa intr-un sat. Pentru casa din sat, nelocuita din anul 2012, nu am achitat taxa de salubrizare si am achitat toate obligatiile pretinse de primarie si pentru anul 2021 inca din luna martie. In luna februarie 2022, dorind sa achit obligatiile anului current, constat ca primaria mi-a calculat taxe speciale salubrizare pentru doua personae, desi nu locuiesc acolo, nu am chiriasi, incepand cu luna august 2021. Temeiul legal invocat de primarie este o hotarare a consiliului local al comunei, care la randu-i invoca o hatarare a consiliului judetean ce prevede ca in cazul caselor nelocuite se va achita taxa pentru o persoana. Codul fiscal la art. 484, precum si Legea 273 la art.30(6) prevad acelasi lucru: Taxele special se incaseaza numai de la persoanele fizice si juridice care se folosesc de serviciile publice locale pentru care s-au instituit taxele respective. Pot hotararile consiliilor locale, sau judetene sa aiba prevederi contrare legilor, unele speciale ? Pot fi obligat sa platesc taxa speciala, desi nu locuieste nimeni acolo, chiar si pentru o persoana, la fel ca si unul care locuieste acolo si beneficiaza de serviciile de salubrizare ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:17, 16 Aprilie 2022
Atacati in contencios administrativ hotararea consiliului local si anulati hotaarea pentru nelegalitate, daca este nelegala..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o intrebare, poate ma ajuta cineva. locuiesc impreuna cu sotul ... Ma intereseaza Ma intereseaza Am o intrebare, poate ma ajuta cineva. Locuiesc impreuna cu sotul la casa intr-o comuna in care am mai cumparat o casa pe care o renovam si in care ... (vezi toată discuția)
Taxa speciala salubrizare: buna dimineata, fiica mea detine o ... Lungu Constantin Lungu Constantin Taxa speciala salubrizare: Buna dimineata, fiica mea detine o casa de vacanta nelocuibila fiind in renovare la interior. Din anul 2017 nu o mai foloseste si a ... (vezi toată discuția)
Taxă salubrizare pentru proprietate nelocuită Costy42006 Costy42006 Bună ziua, Doresc să vă cer opinia cu privire la o problemă pe care o întâmpin. Am o proprietate într-o localitate, dar nu locuiesc acolo și nici nu ... (vezi toată discuția)