avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Penalizare
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Penalizare

Bună ziua! În cazul în care angajații unui magazin au găsit o portiță în privința unor comenzi online pot fi penalizați? De exemplu dacă comanda un anume produs, primeai un cadou, iar dacă in comanda mai aveai ceva mai ieftin, anulari produsul pentru care primeai cadoul și achitai restul de comandă totuși puteai primi cadoul respectiv. Nicăieri nici în contractul individual de muncă nici în cel colectiv, precum nici în regulamentul de ordine interioară nu era specificat acest amănunt. Că angajații nu pot face asta. Angajații s-au trezit cu bonusul tăiat și au aflat asta din fluturașul de salariu. Această penalizare este legală din moment ce nu era scris nicăieri că este interzis acest lucru? Și în cât timp de la constatare trebuia să fie înștiințați și cum? Prin scris sau verbal?

Alte discuții în legătură

Anulare comanda andrei_70 andrei_70 Pe data de 03.06.2020, am fost la un magazin Flanco , pentru a achizitiona o masina de spalat. Cand am ajuns acasa, am vrut sa arat unui prieten ce masina am ... (vezi toată discuția)
Produs electrocasnic primit fara sa-l fi comandat si obligatia de plata cosmina35 cosmina35 Buna ziua, am primit zilele trecute prin curier un produs electrocasnic pe care nu l-am comandat. Mentionez ca nu am primit impreuna cu produsul nici ... (vezi toată discuția)
Comandă nelivrată, produs defect Mihai Faur Mihai Faur Salutare. Vin cu două situații întâmpinate la un magazin de retail. Sper să mă ajutați să găsesc o rezolvare. Am să încerc să fiu concis. ... (vezi toată discuția)