avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Anulare comanda
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Anulare comanda

Pe data de 03.06.2020, am fost la un magazin Flanco , pentru a achizitiona o masina de spalat. Cand am ajuns acasa, am vrut sa arat unui prieten ce masina am cumparat si am cautat modelul pe site-ul Flanco. Am constatat ca pe site, acelasi produs este mai ieftin cu 250 lei.
Consider ca am fost inselata, deoarece nu este normal ca pentru acelasi produs, in aceeasi zi si la acelasi comerciant, sa existe 2 preturi diferite.
Doresc in continuare aceasta masina de spalat, insa la pretul afisat pe site. si restituirea diferentei..dar daca acest lucru nu este posibil, atunci as dori anularea comenzii din magazin, urmand sa fac o alta comanda online, in momentul in care am confirmarea bancii ca banii au fost returnati in cont.

Pentru a sustine cu dovezi cele expuse mai sus, anexez link-ul companiei Flanco, unde este prezentat acest produs....dar cu alt pret.
[ link extern ]

Mentionez ca pretul de achizitie in magazin este de 1899,99 lei, iar pe situl Flanco pretul este de 1649,99 lei....pentru acelasi produs, in aceeasi zi.

Stiu ca probabil cei din magazin vor spune ca nu se poate anula...insa eu nu am ridicat produsul, acesta urmand sa-mi fie livrat peste 2 zile, insa am facut plata cu cardul.

Astept vesti de la dumneavoastra cat mai urgent posibil, cu privire la modalitatea si demersurile pe care trebuie sa le fac pentru a anula comanda facuta in magazin.
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2020
andrei_70, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:19, 5 Iunie 2020
nu va contrazice nimeni in legatura cu aceste practici. mai mult, trebuie sa stiti ca ele sunt destul de raspandite; principalul motiv al acestora consta in faptul ca vanzarea online are costuri mai mici.
pe de alta parte, in gestiunea online e posibil ca produsul sa nu se mai gaseasca, iar la unul din magazinele fizice da, sau invers
legal, nu exista nici un motiv pentru care sa va reziliati contractul (el deja a produs efecte, fiindca ati achitat, iar daca magazinele sunt puncte de lucru cu personalitate juridica separata, e vorba de furnizori diferiti, deja), dar ati vorbit macar cu magazinul? totusi, ei sunt interesati sa vanda
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2020
adriandimitriu, utilizator
Sigur ca cei de la magazin sunt interesati sa vanda insa si eu sunt interesat sa cumpar un produs care sa aiba acelasi pret la acelasi furnizor. ...nu sa platesc cu 250 lei in plus...doar pentru ca am ales sa cumpar din magazin.
Am trimis un e-mail celor de la Flanco si mi-am exprimat dezamagirea fata de politica practicata de ei, politica pe care o incadrez la capitolul inselciune, iar a doua zi dimineata m-am dus la magazin...si surpriza...toti angajatii stiau ce vreau, si erau foarte amabili si intelegatori in sensul ca nu s-au opus in nici un fel anularii facturii, ba dimpotriva au fost foarte cooperanti...mai ramane acum sa vedem cat timp dureaza pana imi vor fi restituiti banii in cont.

Concluzie: nu cumparati din magazin...sau daca decideti sa luati din magazin un produs, inainte de a-l achita verificati pretul pe site-ul comerciantului...veti avea surpriza sa constatati ca pe site pretul este mult mai mic si beneficiati si de bonus de 10% daca platiti cu cardul.
din tot ceea ce ati scris pana acum, nu reiese ca magazinul v-ar fi refuzat; gresesc? termenul legal de restituire e 30 zile,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau să fac o comandă online, dar magazinul îmi impune o comandă de minim 50 de lei deși plătesc transportul. au voie să facă asta? Mo Mi Mo Mi Buna ziua! Vreau sa fac o comanda online si magazinul online respectiv imi impune sa fac o comanda de minim 50 de lei. Are voie un magazin online sa-mi impuna ... (vezi toată discuția)
Eroare sistem domo.ro - tableta samsung t311 Ionut.D Ionut.D Buna ziua! Ieri pe site-ul domo.ro la sectiunea tablete, modelul T311 produs de Samsung a aparut cu un pret de 319 ron (in conditiile in care pe alte site-uri ... (vezi toată discuția)
O tentativa de inselaciune online marioshik marioshik in data de 3.12.2010 am comandat pe un site care gazduia un magazin online un produs care avea pretul stabilit la 5 la suta din valoarea lui,mentionez ca si ... (vezi toată discuția)