avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divorț. Bună! Cunosc un om care a fost în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divorț. Bună! Cunosc un om care a fost în concubinaj timp ...

Divorț. Bună! Cunosc un om care a fost în concubinaj timp de 3 ani. După 2 ani de relație el a făcut un împrumut in banca, fiind șofer de tir a plecat. I.a lăsat banii concubinei sa ia un apartament cu încrederea ca ea îl va trece pe acte. Partenera ia zis ca nu poate sa îl treacă ca e plecat și nu sunt căsătoriți. După un timp s.au trecut în acte. Dar ea tot refuza sa refacă actele de la apartament. In urma cu o săptămână pe acest subiect s.au certata f rău... ea făcând scandal și chemând politia pe motiv ca el a vrut sa o onoare. Asta a declarat ea și fiul ei din alta căsătorie minor. El a plecat din apartament. Urmează sa depună divorțul. Sunt șanse ca el sa își recupereze suma de bani?
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,

Ideal ar fi ca sotia sa perfecteze o declaratie notariala, prin care mentioneaza ca a primit o suma de bani, cu titlu de imprumut.

Aceasta declaratie poate fi folosita in cadrul unui proces.

Declaratia sa fie perfectata in prezenta a doi martori.

Imobilul propriu al sotiei poate sa dobandeasca efectiv calitatea de bun proprietate comuna, pe cote-parti, daca este perfectata o conventie notariala, prin care este aleasa comunitatea conventionala.

Astfel, convenția matrimonială poate privi unul sau mai multe dintre următoarele aspecte:

• includerea în comunitate, în tot sau în parte, a bunurilor care au fost dobândite, ori a datoriilor proprii care s-au născut înainte sau după încheierea căsătoriei;

Acest aspect impune și o anumită limita în privința bunurilor care pot fi incluse în comunitate, legea prevăzând faptul că de la această posibilitate sunt excluse bunurile de uz personal, precum și bunurile care sunt destinate exercitații profesiei unuia dintre soți, dacă acestea din urmă nu reprezintă elemente ale unui fond de comerț care face parte din comunitatea de bunuri.

• restrângerea comunității la bunurile ori la datoriile care au fost astfel determinate în convenția matrimonială, indiferent dacă acestea sunt dobândite sau născute înaintea încheierii căsătoriei sau în timpul căsătoriei;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj paddy paddy Traiesc cu prietena mea de aproape 1an si jumatate,am un baietel de 6luni cu ea.Intentionez sa ma casatoresc cu ea.Am 2proprietati imobiliare in Bucuresti,una ... (vezi toată discuția)
Partaj bun imobil dupa divort smart accounting business srl smart accounting business srl Buna ziua, as dori sa stiu daca , in cazul in care la partaj se solicita impartirea unui bun imobil dobandit anterior casatoriei de una din parti in baza ... (vezi toată discuția)
Copiii mei pot mosteni bunurile concubinei, in cazul decesului meu? comarius comarius Buna ziua ! Daca se poate sa fiu lamurit intr-o problema ... De 16 ani traiesc in concubinaj. In acest timp nu am divortat, avand grija ca, copiilor mei din ... (vezi toată discuția)