avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Doresc sa plec din compania actuala fara ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Doresc sa plec din compania actuala fara preaviz, ...

Buna ziua,
Doresc sa plec din compania actuala fara preaviz, in data de iulie 2021 am semnat contract pe perioada determinata, pe data de 1 decembrie 2021 am semnat alt contract pe perioada nedeterminata, in care este stipulat probation period 90 de zile. Astazi am fost informata de catre HR:" Perioada de proba mentionata pe oferta, nu se refera la faptul ca incepand cu data semnarii ofertei, ai o noua perioada de proba, ci este un element care apare cu rol informativ", insa acest element nu este stipulat ca are rol informativ.
Intrebarea mea este, daca acea perioada de proba este mentionata fara a specifica ca are rol informativ, sunt obligata sau nu sa stau in preaviz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:37, 15 Februarie 2022
Buna ziua!
Părerea mea este că vă aflați în perioada de proba a noului contract, indiferent ce va comunica cei de la HR!
In acest caz, dacă vreți să plecați în această perioadă de probă, puteți să o faceți decât trimițând angajatorului o notificare( înregistrată la registratura) in care să îl anunțați data de la care plecați, nu trebuie să respectați vreun preaviz!
Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti
Asa am considerat si eu, dar nu mi se permite sa plec fara preaviz, "Prin oferta interna semnata cu start date 01.12.2021, s-au modificat urmatoarele elemente, care se reflecta in actul aditional scanat: durata contractului si salariul.
Am specificat ca perioade de proba, aparea pe oferta cu titlu informativ, intrucat este un element care se trece standard, dar nu se refera la faptul ca incepe o noua perioade de proba incepand cu 01.12.2021. Daca ar fi inceput o noua perioada de proba, ar fi fost necesar sa apara si in actul aditional emis de noi."
Nu inteleg de ce continua sa imi mentioneze ca acea perioada de proba are doar rol informativ si nu poate fi luata in considerare din moment ce este stipulata in contract.
Asta e ,stau in preaviz.
Multumesc oricum pentru raspuns. Sa aveti zi usoara.
In c.i.m. este mentionata perioada de proba?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce prevaleaza, contract munca sau document semnat? amicus amicus Acum o saptamana am semnat un document in care eram de acord cu acceptarea unei noi pozitii in cadrul companiei unde lucrez. Acest document prevede ca perioada ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, m-am angajat luna trecută și când am semnat contractul ... Teya444 Teya444 Bună ziua, m-am angajat luna trecută și când am semnat contractul de muncă am văzut că este pe perioadă determinată de 3 luni. Am găsit un alt loc de ... (vezi toată discuția)
Durata preaviz part time nickfl nickfl Buna ziua. Sunt angajat intr-o firma part time ( 4h/zi) si mi-am depus demisia. Cei de la hr mi-au spus ca trebuie sa stau in preaviz 20 zile. Este normal asa ... (vezi toată discuția)