avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cadastru

Intentionez sa cumpar o parcela de teren care face parte dintr-un lot cu mai multe astfel de parcele. Pentru ca mi-am exprimat dorinta de a avea o suprafata mai mare decat cea stabilit in cadastru, proprietarul a fost de acord sa extinda suprafata prin divizarea si alipirea unei portiuni din parcela vecina. Problema incepe abia acum: proprietarul sustine ca nu este nevoie sa faca el un nou cadastru. Sa-l fac eu atunci cand voi inainta documentatia pentru obtinerea aprobarilor de constructie a unei locuinte pe acest teren. Mi se pare normal ca sa-i revina lui sarcina de a rezolva situatia funciara a noi parcele de teren si de deschidere unei noi carti funciare. Nu stiu daca am dreptate si de aceia va rog sa-mi spuneti ce este de facut intr-o astfel de situatie. Este necesat un precontract si cam ce ar trebui sa contina?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: veronica_bo , utilizator 18:51, 17 Ianuarie 2010
veronica_bo a scris:
Intentionez sa cumpar o parcela de teren care face parte dintr-un lot cu mai multe astfel de parcele.
Pentru ca mi-am exprimat dorinta de a avea o suprafata mai mare decat cea stabilit in cadastru, proprietarul a fost de acord sa extinda suprafata prin divizarea si alipirea unei portiuni din parcela vecina. Problema incepe abia acum: proprietarul sustine ca nu este nevoie sa faca el un nou cadastru. Sa-l fac eu atunci cand voi inainta documentatia pentru obtinerea aprobarilor de constructie a unei locuinte pe acest teren.
Mi se pare normal ca sa-i revina lui sarcina de a rezolva situatia funciara a noi parcele de teren si de deschidere unei noi carti funciare. Nu stiu daca am dreptate si de aceia va rog sa-mi spuneti ce este de facut intr-o astfel de situatie. Este necesat un precontract si cam ce ar trebui sa contina?

Buna ziua,
Pentru a fi in viitor un proprietar linistit, tinand cont si de faptul ca cei de la ANCPI se comporta uneori destul de "ciudat", va sugerez: sa solicitati vanzatorului:
- sa prezinte titlul de proprietate, documentatia cadastrala continand planul cadastral (planul parcelar) avizat de OCPI teritorial precum si incheierea de intabulare a intregii parcele ;
- documentatia cadastrala de divizare (lotizare) avizata de OCPI si incheierea de intabulare a tuturor loturilor rezultate prin diviziune;
- extrasul de carte funciara pentru toata suprafata pe care intentionati sa o cumparati;
- certificat de urbanism pentru instrainare, emis de Primaria teritoriala, pentru toata suprafata pe care intentionati sa o cumparati.
Cu stima,
~ Conținut șters la cerere ~
Buna seara,
Multumesc pentru raspunsul detaliat!
Va rog sa mai imi spuneti care sunt regulile scrise si cele nescrise legate de incheierea tranzactiei financiare. Ma refer la actul de vanzare-cumparare, ce taxe se mai adauga si cine le suporta?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mentionarea in cf. ,, imobil fara o localizare certa '' timo49 timo49 In Ordinul 700/ 2014 privind aprobarea Regulamentului de avizare , receptie si inscriere in evidentele de cadastru si carte funciara , la art. 87 , al 2. , se ... (vezi toată discuția)
Modificare plan parcelar emmatei emmatei salut Supun atentiei vostre urmatorul subiect In 2005 impreuna cu sora mea am cumparat un teren ( contract de v-c cadastru intabulare...). Acum ea doreste ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu planul de situatie la construirea unui gard? keops_mic keops_mic Vrea sa unesc doua terenuri si sa fac un gard cu fundatie(cu tot cu A.C.). Am vorbit cu un domn autorizat ocpi si mi-a spus: - trebuie sa fac alipirea ... (vezi toată discuția)