avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit tichete 2009
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit tichete 2009

Buna seara,
lucrez la o primarie comunala si in anul 2009 am acordat tichete cadou in cuantum de 350 lei/eveniment pe care le-am impozitat, conform art.55 din Codul fiscal 571/2003, astfel:
- cele acordate cu ocazia zilelor de 8 martie si 1 iunie am impozitat suma de 200 lei/eveniment;
- cele acordate de paste si de craciun pentru cei ce au copii minori am impozitat 200 lei, iar cei ce nu au copii minori am impozitat toata suma-adica 350 lei;
-pentru alte evenimente, zile onomastice,1 decembrie, am impozitat intreaga suma, adica 350 lei.
Am impozitat corect toate evenimentele?
Mai am o nelamurire, cica incepand cu data de 01.01.2008 conform OUG 91/2007 ordonanta ce schimba baza de calcul la CAS, CASS, somaj.. la tichetele cadou se retine atat la angajat cat si la angajator contributia la CAS, CASS, somaj... Mie mi se pare o tampenie deoarece OUG 91/2007 nu face referire la abrogarea art.11.2 din Normele metodologice pentru acordarea tichetelor cadou
11.2. Asupra sumelor corespunzătoare tichetelor cadou şi tichetelor de creşă acordate de angajator nu se calculează şi nu se reţin nici pentru salariat, nici pentru angajator contribuţiile obligatorii de asigurări sociale, prevăzute de Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare, contribuţiile la bugetul asigurărilor pentru şomaj, prevăzute de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, contribuţiile obligatorii pentru asigurările de sănătate, prevăzute de Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările ulterioare. Angajatorii nu datorează pentru sumele corespunzătoare tichetelor cadou şi tichetelor de creşă acordate angajaţilor nici contribuţia de asigurări pentru accidente de muncă şi boli profesionale, prevăzută de Legea nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale, cu modificările şi completările ulterioare.
Daca nu face referire inseamna ca este aplicabil inca art.11.2 din norme nu-i asa?
Multumesc mult pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Tichetele cadou distribuite salariatilor CARMEN GEORGETA POPA CARMEN GEORGETA POPA Tichetele cadou distribuite salariatilor in alte scopuri decat reclama , publitate, sunt supuse numai impozitului pe venit sau si contributiilor de asigurari ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou levantica levantica sunt tichetele cadou venituri impozabile? care este cadrul legal? multumesc (vezi toată discuția)
Tichete cadou de craciun Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna seara! Iar dau de o problema pe care nu o inteleg. Citind atatea forumuri vad ca parerile referitoare la tichetele cadou sunt impartite. Daca poate ... (vezi toată discuția)