avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz formare profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz formare profesionala

Buna ziua, as dori sa stiu daca pot sa refuz dpdv legal un curs de formare profesionala pe alt domeniu (mediu) fata de cel pe care profesez eu (hr). In momentul actual, fima pentru care lucrez are mari probleme cu anumite avize, urmeaza sa vina in lunile urmatoare auditori, controale etc. iar mie mi se impune cu forta acest curs, pe motivarea ca nu are cine sa se ocupe de aceste spete, se fac foarte mari presiuni asupra mea in fiecare zi si as dori sa va cer o parere, cum ar trebui sa procedez si daca intr-adevar pot sa fiu obligat sa fac un curs care nu tine de natura muncii sau domeniului meu de activitate. Va multumesc frumos.
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2022
iRazvan91, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:06, 18 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista text de lege care sa mentioneze situatiile in care se poate refuza un curs de formare profesionala de catre un salariat.
Nici in ideea in care eu nu pot sa garantez firmei continuarea relatiei profesionale suficient cat sa aprofundez aceasta formare fortata? Multumesc de raspuns oricum, intre timp am primit raspunsurile pe care le doream.
In actul aditional de formare se va mentiona perioada in care nu veti putea avea initiativa incetarii c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia - motiv imputabil conform contractului de munca mariusmures83 mariusmures83 Buna ziua, As avea o intrebare, legat de un contract individual de munca in care se stipuleaza \\\\" Salariatului ii revin in principal urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Anulare act aditional fusionache fusionache Buna ziua. Situatia pentru care sciru astazi aici sta in felul urmator. Sunt angajatul unei banci destul de mari din romania, de aproape 1 an, fiind si ... (vezi toată discuția)
Cursuri calificare buiavasi buiavasi buna ziua! as dori sa va intreb care este prevederea legala, daca exista, prin care un salariat pt care institutia a platit cursuri de calificare , poate fi ... (vezi toată discuția)