avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lucrari fara autorizatie de construire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lucrari fara autorizatie de construire

Buna ziua, am executat niste lucrari de modificari interioare intr-un apartament fara autorizatia de construire. In urma semnalariilor de la vecini, au venit in control ISC si Primaria. Am platit amenda, am prezentat expertiza tehnica solicitata si s-a inchis dosarul la ISC. Acum ramane sa astept hotararea judecatoreasca pentru ca Primaria a dat dosarul meu catre parchetul tribunalului fiind ca a sesizat ca apartamentul este intr-un bloc din centrul historic si face parte de o zona protejata urbanistic. Intrebarea mea este daca pot sa inchiriez apartamentul pana cand va fi pronuntata hotararea judecatoreasca. Apartamentul a fost cumparat pentru o investitie si am inteles ca aceasta hotararea ar putea sa apara peste ani de zile. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Flor80 , utilizator 23:22, 24 Februarie 2022
hotararea judecatoreasca nu apare dupa ani de zile....ci procesul in sine si urmarirea penala
apartamentul poate fi inchiriat.....urmarirea penala este pe numele dvs....eventual instanta va poate obliga sa aduceti ap la starea initiala
Era de preferat dupa verificarle ISC si primarie sa intrati in legalitate si scapati de problemele cu parchetul
Am facut cererea pentru a intra in legalitate dar Primaria a raspuns ca procedura nu se poate demara pana cand nu iese hotararea judecatoreasca, apoi vom depune toate documentele necesare.

ynocentta a scris:

Era de preferat dupa verificarle ISC si primarie sa intrati in legalitate si scapati de problemele cu parchetul

Multumesc pentru raspunsul!

hob a scris:

hotararea judecatoreasca nu apare dupa ani de zile....ci procesul in sine si urmarirea penala
apartamentul poate fi inchiriat.....urmarirea penala este pe numele dvs....eventual instanta va poate obliga sa aduceti ap la starea initiala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord asociatie proprietari pentru lucrari de amenajari interioare dana_maria1984 dana_maria1984 Buna ziua, Am solicitat un certificat de urbanism pentru obtinerea unei autorizatii de construire pentru lucrari de amenajari interioare. Pe langa o serie ... (vezi toată discuția)
Racordare apa si canal nevoie autorizatie de construire da sau nu? roman111 roman111 Va adresez o intrebare la care nu am vazut nicaieri raspuns pe forumuri. Imobilul nostru este bransat la magistrala de apa. Exista si un contract de bransament ... (vezi toată discuția)
Constructie ilegala pe drum de servitute. ajutor! kira34 kira34 Am achizitionat o casa construita, dintr-un sir de 7. Toate casele sunt identice. Pe partea stanga a lotului pe care au fost construite aceste case sunt ... (vezi toată discuția)