Buna ziua. Cazul meu este urmator: sunt moștenitoare a unei proprietăți pr care din pacate nu o pot folosi. Tatal meu a facut un document de uzufruct viager pentru concubina lui cu drept de folosire pana la moartea ei a proprietății&anexelor. Întrebarea mea este ca sa folosesc proprietatea, ea poate sa faca un document de renuntare a uzufructului si dupa care eu sa ii fac un document uzufruct de la mine catre ea pe o perioada determinata de timp? Mentionez ca proprietatea consista in casa, spatiu comercial, magazin si gradina.
Mai este o alta alternativa ca eu sa folosesc casa si aceasta persoana sa nu mai aiba drept la ea? Multumesc.
Buna ziua, da, poate da o declaratie de renuntare la uzufruct. Daca exista vreo posibilitate sa folositi imobilul in conditiile prezente de uzufruct, va poate spune un avocat numai dupa ce studiaza actele.
Multumesc de raspuns insa as dori lamuriri si la intrebarile acestea:
1. Mai este o alta alternativa ca eu sa folosesc casa si aceasta persoana sa nu mai aiba drept la ea?
Si
2. Se poate face uzufruct pe timp limitat?
Uzufruct viager
diaana
va rog foarte mult sa ma ajutati
Mama mea are o proprietate asupra careia i-a acordat drept de uzufruct viager fratelui sau.
Acesta locuieste in acea casa ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager
klara0329
Buna ziua,
Am o nelamurire, decurand am cumparat un apartament cu clauza de UZUFRUCT VIAGER, (in favaorea vanzatorului, aceasta fiind matusa sotului meu, ... (vezi toată discuția)