avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, O institutie publica are obligatia de a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, O institutie publica are obligatia de a avea portari, ...

Buna ziua,

O institutie publica are obligati de a avea portari, angenti paza, guarding, in perioada programului in care exista flux mare respectiv in intervalul orar 7-16.
Daca da, va rog temeiul legal.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:41, 25 Februarie 2022
Legea 333/2003
art. 2
(1) Ministerele și celelalte organe de specialitate ale administrației publice centrale și locale, regiile autonome, companiile și societățile naționale, institutele naționale de cercetare-dezvoltare, societățile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de natura capitalului social, precum și alte organizații care dețin bunuri ori valori cu orice titlu, denumite în prezenta lege unități, sunt obligate să asigure paza acestora.
....
Multumesc mult!
Cine poate sa asigure paza institutiilor, eu cred ca trebuie sa fie personal calificat si cu atestat .
Paza și protecția se realizează prin forțe și mijloace militare sau civile, de către instituțiile specializate ale autorităților administrației publice, sau în regim privat, de către proprietarii sau deținătorii obiectivelor, bunurilor sau valorilor, precum și de către societățile specializate de pază și protecție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paza fabricilor costica57 costica57 Buna, Este obligatoriu ca o fabrica de confectii sa angajeze o firma de paza pentru a asigura paza si securitatea ei? Sau poate sa angajeze agenti de ... (vezi toată discuția)
Paza la o scoala particulara ce se afla sub tutela unei fundatii mitrache_v mitrache_v Art. 2. - (1) Ministerele şi celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, regiile autonome, companiile şi societăţile ... (vezi toată discuția)
Paza santier misu1972 misu1972 Buna ziua, sunt beneficiarul unei lucrari de constructii. A trecut politia si mi - a cerut plan de paza si alte detalii pentru paza obiectivului. Sunt obligat ... (vezi toată discuția)