avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, de curnd fosta sotie a facut cerere pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, de curnd fosta sotie a facut cerere pentru marirea ...

Buna ziua, de curnd fosta sotie a facut cerere pentru marirea pensiei alimentare. Eu sunt de acord cu suma decisa de instanta. Trebuie sa i platesc cheltuieli de judecata daca nu ma impotrivesc? Ms
nu va ajuta media veniturilor pe 6 luni, ori se stabileste 1/4 din salariul de baza, ori 1/4 din venitul lunar.
va multumesc pentru ajutor. in lege scrie venituri cu caracter permanent.Eu beneficiez de un spor cand iau concediu de odihna, si o prima de 2-3 0ri pe an. Legiuitorul le aduna ca venit permanent sau nu? In functie de raspunsul d-tra trebuie sa anunt la firma sa specifice caracterul nepermanent. Multumesc,inca odata!! M-ati putea reprezenta in caz ca este nevoie? Copilul, practic nu m-a vizitat niciodata, avea doi ani cand n-am despartit, cu toate ca eu am avut si am grija de el, functie si de posibilitatile mele.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
ati luat bani in plus in ultimele 6 luni, bani pe care nu i-ati lua in urmatoarele 6 luni?
Copilul, practic nu m-a vizitat niciodata, avea doi ani cand n-am despartit,

dvs ati asteptat sa va viziteze el?
Buna ziua,
Firma la care lucrez, a pegatit solicitarea facuta de avocatul fostei sotii cu veniturile obtinute in ultimele 6 luni, defalcate pe fiecare luna, cu rubrici care cuprind venitul din salariu, unele prime precum si o suma reprezentand cazarea la hotel pe o anumita perioada de timp, suma care a fost virata hoelului, dar este mentionata ca in fluturas. Intrebarea este, daca acea suma nu mi-a fost acordata mie, ci a fost virata hotelului, se va lua in calcul la stabilirea cuantumului pensiei alimentare? Deasemenea, primele care sunt acordate sporadic, se adauga si acestea? Multumesc anticipat pentru raspuns! P.S: A nu se intelege ca ma sustrag de la plata pensiei doar ca acele sume reprezentand cazarea la hotel si o parte din chiria unde locuiesc care ete virata proprietarului imi ridica teoretic venitul dar eu nu beneficiez de aceste sume.
Se va lua in calcul salariul net.
reveniti cand aveti hotararea daca nu va convine ca trebuie atacata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost citat la judecatorie pentru neplata unei facturi de prestari servici! va rog ajutati-ma Magnum Magnum In decembrie am fost la un hotel la care am solicitat cazare , dar in urma actiunilor societatii pe care o detin si sunt administrator nu am putut achita ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara andromeda71 andromeda71 Buna ziua, Acum trei ani am divortat si platesc pensie alimentara pentru un copil minor rezultat din acea casatorie. De curand m-am recasatorit si am un al ... (vezi toată discuția)
Intampinare cerere de majorare pensie de intretinere pe baza primelor disgraziata disgraziata Buna ziua, Am de formulat intampinare in calitate de parat intr-un proces de majorare a pensiei alimentare pentru fiul meu.Sunt de acord in parte cu cererea ... (vezi toată discuția)