avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Review negativ poate fi considerat defaimare?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Review negativ poate fi considerat defaimare?

Buna seara.
Am lasat niste review-uri negative pe facebook si google.
Faptele prezentate sunt adevarate si demonstrabile.
Firma imi cere sa sterg reviewurile pt a nu ma actiona in judecata pt defaimare.
Este defaimare daca faptele sunt reale?

Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 27 Februarie 2022
AnittaClaudia, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:03, 1 Martie 2022
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Facebook este, legal, spațiu public. Deci afirmațiile făcute acolo au același regim juridic ca cele afirmate în public. Cel lezat vă poate da în judecată, urmează un proces obișnuit de calomnie, sau simpla afectare a dreptului la intimitate; dacă știți că x are o legătură amoroasă cu y, și faceți acest lucru public, chiar dacă dovediți că este adevărat, ați încurcat-o.
Nu știu ce ați scris dvs. dar, în principiu, ca să nu avem necazuri, este bine să nu lăsăm gura, pixul, tastatura, "să vorbească" fără noi.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Review-ul nu este despre viata personala a nimanui iar singurul nume facut public este spre a lauda.
Nu am jignit pe nimeni si nici nu am folosit cuvinte vulgare.
Review-ul nu este scris pt a baga in eroare potentiali clienti ca nu mi-a convenit mie culoarea ochilor domnului de la montaj.

Redau textul din review mai jos:

"Din pacate experienta noastra cu ei nu a fost nici pe departe la fel de buna ca a celorlalti. Am citit review-urile si de pe google si de pe facebook si parea ca ne-am gasit si noi firma cu care urmeaza sa colaboram.
Proiectul nostru cuprindea in faza 1 bucatarie, dromitor, dressing si un mic mobilier de hol.
Inafara de mobilierul de pe hol, nimic nu a iesit bine din prima. La dressing au rezolvat repede si chiar a iesit super.
De mobilierul de pe hol si dressing-ul (adica niste dulapuri foarte mari, in L intr-o camera) suntem foarte incantati, dar pe cat de incantati suntem, pe atata de dezamagiti suntem de bucatarie si dormitor.
E drept ca la pat au zis de la inceput ca au emotii, ca ei sunt experti in bucatarii... Noi voiam sa facem totul cu o singura firma, au zis ca ne fac tot.
Nu ma asteptam ca patul sa iasa bine din prima, dar nu a iesit bine nici pana la final (desi a costat 5000 RON).
Iar la bucatarie, si acolo au fost facute niste greseli, pe care niste experti in bucatarii, nu le fac.
Am platit suficient de mult mobila cat sa avem pretentii, sa vrem mai multa atentie la detalii si mai multa grija la montaj.
Nu mai zic de durata. A durat foarte mult. Trebuia sa fie gata in 2021 (in octombrie i-am rugat sa termine pana la sfarsit de noiembrie, comanda fiind data prin februarie-martie, ultimii bani platindu-i in sept). A fost gata in februarie 2022, iar la sfarsit tot ce ne doream era sa plece si sa nu mai vina. (banuiesc ca si pt ei a fost la fel, dar din pacate noi am platit iar ei trebuiau sa livreze)
Ne-au intarziat foarte mult, calitatea serviciilor a lasat foarte mult de dorit, sunt foarte multe lucruri de spus, dar ca sa nu o mai lungesc atat, noi nu ii recomandam.
De aceea nici restul mobilei nu o vom mai face cu ei.
Calitatea materialelor este foarte buna. (pt asta am da 5 stelute)
Au furnizori foarte buni de materiale si accesorii: pal de la Egger, fronturi mdf NettFront, feronerie Blum, diverse accesorii de la Hafele, dar cu acesti furnizori lucreaza si alte firme de mobila.
Stiu ca Andreea a fost implicata dar ne pare rau cam colaborat cu ei."

Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2022
AnittaClaudia, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
stati doamna linistita, nu or sa aiba dreptate si le puteti comunica ca in afara de faptul ca nu va retrageti recenzia, puteti cere despagubri pe calea cererii reconventionale, ca termenul nu a fost respectat si nici nu a iesit ce trebuie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imagine terfelita voislova voislova Se poate da in judecata un ziar local pentru un artcol prin care iti lezeaza grav dreptul la imagine si sa-l obligi sa blogheze pagina online cu articolul ... (vezi toată discuția)
Ce lege si ce articol din codul civil pot fi invocate intr-un ... ComN ComN Ce lege si ce articol din codul civil pot fi invocate intr-un proces de calomnie si jigniri. Multumesc. (vezi toată discuția)
Defaimare de catre angajator camiutza7 camiutza7 Buna ziua, Am fost concediata cu suspendarea postului, mi s-a dat preaviz legal pe care nu l-am respectat , am anuntat ca plec , mi s-a desfacut ... (vezi toată discuția)