avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumpărat un apartament din care lipsesc o camera ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumpărat un apartament din care lipsesc o camera și un hol ...

Am cumpărat un apartament din care lipsesc o camera și un hol conform actelor de proprietate.
Apartamentul l-am luat anul trecut și când am studiat actele mai vechi am găsit o neconcordanță între schița inițială (releve) și schița de azi / realitate. Mai exact lipsesc holul de la intrare și o camera, care se găsesc acum în afara apartamentului. Camera este acum biroul asociației, iar întrarea în ap. e mutata. Situația apare și în actele de vanzare-cumparare în care se menționează: "apartamentul... în suprafață utila de x conform actelor de proprietate și de y conform măsurătorilor cadastrale"

Apartamentul este la ultimul etaj al unui bloc început înainte de revoluție și finalizat în 1992 de fosta Imobiliara RA.
Am verificat la Cartea funciara: nu apare sa se fi vândut o parte din apartament și nu au alte acte în plus;
Am întrebat in bloc: nu mai e nimeni de la începutul blocului iar administrația nu are cartea imobilului sau planuri, schițe;
Am trimis un email la Administrația Fondului Imobiliar sector 3 - n-am primit nici un raspuns.

M-ar interesa asistenta cu 2 lucruri: 1. cum pot afla ce s-a întâmplat cu apartamentul, unde pot găsi planurile originale? 2. Mai am vreun drept de proprietate asupra spatiilor lipsa?
Mulțumesc mult.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa va adresati instantei de judecata cu o actiune in revendicare prin care sa solicitati sa se stabileasca ca sunteti titularul dreptului de proprietate asupra celor doua camere.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati vizionat apartamentul inainte de cumparare ? Atunci stiti ce ati cumparat si pentru ce ati platit
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista necondordanta intre cadastru si ceea ce ati cumparat efectiv? Daca nu, nu aveti niciun drept. Actele vechi nu au relevanta
Buna ziua! Dvs doriti asistenta pe date trunchiate, cu *x si y* nu o sa puteti merge in instanta ... Exista diferente intre actele noi si cele vechi ? De suprafata, de nr camerelor ?! In coala de CF ce inscrieri cronologice exista ? Cum este descris imobilul in contract si in CF ?!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
mergeti si scoateti extras de carte funciara si la cadastru...schitele de care dispun cei de acolo. apoi functie de neconcordantele gasite, cu un avocat dati in judecata firma.Avocatul va va sfatui cel mai bine. Vedetui si la fisc...pe ce suprafata s-a achitat impozitul...si acolo sunt niste date...

Alte discuții în legătură

Referinte cadastru gabrici gabrici Buna ziua In extrasul CF la un apartament pe care il detin este o descriere care cred ca imi da dreptul la un spatiu care administratorii blocului sustin ca ... (vezi toată discuția)
Proprietate boxa subsol bloc delia89 delia89 Buna ziua, Bunicii mei sunt proprietarii unui apartament la parter intr-un bloc din Bucuresti, construit in anii 80, ei sunt primii proprietari (fiind ... (vezi toată discuția)
Dreptul de preemtiune / eu si statul paius paius Buna ziua, Buna ziua / Ma poate ajuta cineva cu un sfat?,o indrumare? o sugestie? / Cazul meu este urmatorul: Locuiesc intr-un imobil format din parter si un ... (vezi toată discuția)