avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Referinte cadastru
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Referinte cadastru

Buna ziua

In extrasul CF la un apartament pe care il detin este o descriere care cred ca imi da dreptul la un spatiu care administratorii blocului sustin ca nu imi apartine.

De unde as putea obtine o schema sau detalii care arata structura clara si spatiile legate de imobil pentru care platesc taxe?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: gabrici , utilizator 15:12, 27 Aprilie 2018
Cum suna acea descriere?
2 camere, 1 bucatarie, 1 camera de alimente, 1 baie, 1 antreu, 1 sas, 1 oficiu.

Practic apartamentul e format din hol, bucatarie, 2 camere, 1 baie si 1 hol langa baie. De asta cred ca spatiul de langa apartament este inclus in sistemul de taxe
Si care cuvinte din aceasta descriere va lasa impresia ca aveti dreptul la un spatiu despre care administratorii blocului sustin ca nu va apartine?
Unul din cuvintele astea: 1 camera de alimente, 1 antreu, 1 sas, 1 oficiu. Pentru ca defapt apartamentul are doar un hol la intrare, nu e camera de alimente care presupun ca a fost in vechea bucatarie si mai are un hol mic langa baie deci 3 spatii si nu 4 cum sunt listate in CF. In special 1 sas
Simplul fapt ca denumirea camerelor ce compun imobilul nu este exacta nu va constituie drepturi asupra altor parti din imobil. Mai importanta este suprafata din punctul meu de vedere. Cel mai simplu este sa consultati documentatia cadastrala ce a stat la baza intocmirii actului prin care ati dobandit proprietatea imobilului. Acolo veti vedea cel mai bine individualizat imobilul pe care il stapaniti ca si compunere sau suprafata. Daca in act este prevazuta o suprafata a imobilului iar dvs in fapt stapaniti mai putin, puteti sa va ganditi ca exista o parte din imobilul care vi se cuvine si pe care nu o stapaniti.

Alte discuții în legătură

Extras de carte funciara- suprafete bogdanucom bogdanucom In urma achizitiei unui apartament de 50 mp (suprafata desfasurata) si terenul aferent (cota) de 8mp in Extrasul de carte funciara pentru informare apar ... (vezi toată discuția)
Extrasul de plan cadastral dariad dariad De ce in intervalul 2010-2014 nu mi s-a eliberat niciodata si \\"Extrasul de plan cadastral de carte funciara\\" atunci cand mi s-a eliberat extras CF de ... (vezi toată discuția)
Act de identitate pe locuinta etaj mansarda Ana54321 Ana54321 Buna. Vreau sa achizitionez un apartament la etajul 7/7 (trecut pt CF etaj mansarda) Apartamentul l-am gasit printr-o agentie care intermediaza vanz-cump. ... (vezi toată discuția)