avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In anul 2010 am cumparat cu acte notariale un teren . ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In anul 2010 am cumparat cu acte notariale un teren . Pe titlul ...

In anul 2010 am cumparat cu acte notariale un teren . Pe titlul de proprietate scria ca acel teren este situat in extravilan. In realitate era un loc de casa de pe care fusese daramata cladirea. Satul a avut o alunecare de teren si gospodariile de acolo au fost stramutate. Au ramas 4- 5 gospodarii. Acesta este motivul pentru care am crezut ca nu mai exista intravilan acolo. La vanzare nu s-a solicitat intabulare(pe atunci se putea asa). In anul 2021 am incercat sa intabulam acel teren. Dar ce sa vezi ca la Oficiul de cadastru el figureaza in intravilan. Cum de altfel e normal. Dupa multe demersuri am obtinut modificarea titlului de proprietate si parcela noastra a fost trecuta in intravilan. Dar documentatia de intabulare ne este respinsa din nou pentru motivul ca acest teren a fost cumparat in extravilan si acum apare in intravilan. Trebuie modificate certificatele de mostenitori ale vanzatorilor si contractul de vanzare cumparare cu modificarile suportate de titlul de proprietate al vanzatorilor. La notariat mi s-a spus ca nu se pot modificate documente notariale intocmite in 2010 cu modificari ale titlului efectuate in anul 2021. Ce ar trebui sa fac pentru a-mi intabula pe numele meu terenul cumparat cu acte in regula?
Cel mai recent răspuns: Georgeta Hriscu , utilizator 14:25, 4 Martie 2022
La vanzare nu s-a solicitat intabulare(pe atunci se putea asa)

Nu exista asa ceva! Documentatia cadastrala si intabularea sunt obligatorii la orice vanzare la notar, din 1999-2000.
Nu puteati cumpara in 2010 un imobil fara intabulare, mai ales ca vanzatorii aveau acte de proprietate (certificat de mostenitor).
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2022
raluk0207, utilizator
Buna ziua ! Ba exact asa s-a facut vanzarea. Poate ca o explicatie ar fi ca vanzatorii erau fratii sotului meu. Deci la aproape un an de cand s-a facut succesiunea fratii sotului meu au decis sa vanda terenul pe care s-a aflat casa parinteasca. Noi am decis s-o cumparam .Nu am c erut vreun favor. Pur si simplu am mers la notar si ni s-a intocmit contract de vanzare cumparare. El era unul din mostenitori. Dar nu stiu daca acest lucru a insemnat ca se poate vinde fara intabulare. Oricum noi am cumparat acel teren. Si de atunci platim impozit pe teren. Doar ca abia anul trecut am decis sa-l intabulam. Si de un an de zile ne chinuim sa indreptam eroarea din titlul de proprietate (unde terenul apare in extravilan).
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare teren extravilan lili ticala lili ticala Am cumparat in 2001 un teren de 1ha(extravilan) in baza unei conventii(intre mine si vanzator)in prezenta a 2 martori;as dori sa ma intabulez,deoarece ... (vezi toată discuția)
Cumparare terenuri in extravilan + intravilan/casa vlad-rusu vlad-rusu Buna ziua, Am citit cateva dintre postarile care sunt pe acelasi subiect si am gasit cateva informatii complete si foarte folositoare. Totusi mai am cateva ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea e posibila cand exista un contract de vanzare-cumparare? marilyne marilyne in ce fel se poate dobandi proprietatea unui imobil(teren) care se afla in posesie neintrerupta si netulburata de peste 40 de ani? terenul a fost dobandit in ... (vezi toată discuția)