avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... consultatii in cazuri de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

consultatii in cazuri de divort

Buna seara.Sunt in situatie delicata in familie.As dori sa stiu ce se va intampla in cazul unui divort de sotul meu,ce presupune si ce consecinte are.
Am cumparat in anul 2004 apartamentul de la parintii mei,dar acel contract are o clauza:nu putem vinde apartamentul fara acordul parintilor mei,in timpul vietii lor. In urma divortului de sotul meu ce se intampla cu apartamentul,avand in vedere ca avem si doi copii impreuna? Daca copiii au varste sub 7 ani custodia lor imi revine automat? Ce trebuie sa fac sa deschis actiunea de divort?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:28, 23 Septembrie 2010
buna seara.
pentru deschiderea actiunii de divort:
-actiune
-certificat de casatorie in original
-copii certificate de nastere copii
-taxa de timbru in cuantum de 39 lei+ timbru judiciar
Divortul presupune separarea legala a sotilor-desfacerea casatoriei cu consecintele ce decurg de aici si anume:
-desfacerea casatoriei fie din culpa exclusiva a unui dintre cei doi soti, fie din culpa comuna a sotilor,
-incredintarea minorilor catre unul dintre cei doi parinti,
-obligarea parintelui caruia nu i s-au incredintat minorii la plata unei pensii de intretinere in functie de venitul realizat sau in functie de venitul minim pe economie-de la caz la caz,
-reluarea numelui avut anterior casatoriei de catre dvs.( sau pastrarea in anumite conditii),
-stabilirea unui program de vizita al minorilor in favoarea parintelui caruia nu i s-a incredintat minorii ( numai daca se solicita), acesta putand fi stabilit si pe cale separata ulterior procesului de divort.
Incredintarea minorilor nu se face in mod automat, ci dupa administrarea probatoriilor, instanta va analiza cele mai prielnice conditii pe care cei doi parinti le pot oferi copiilor.
Probe:inscrisuri, martori care pot fi si rude, ancheta sociala, interogatoriul paratului pe capatul de cerere privind incredintarea, daca dvs. veti fi reclamanta.
Taxa de timbru:39.00 lei, timbru. jud. 0,30 lei.
In privinta partajului, in functie de probatorii si daca se va constata prin expertiza constructor efectuata ca imobilul nu este comod partajabil, va fi atribuit in natura unuia dintre soti, cu obligarea acestuia catre celalat sot la plata contravalorii cotei ce i se cuvine din acesta printr-o suma denumita " sulta".
Taxa de timbru:-3 % din valoarea bunurilor de partajat si timbre jud. la valoare.
Angajati avocat.
Ultima modificare: Joi, 23 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Trebuie vazut de un avocat contractul la care va referiti.
Trebuie sa stiti si ce bani aveti disponibili pentru partaj intrucat va trebui sa platiti o sulta sotului daca veti primi in natura apartmentul.
Taxele sunt si ele mari daca nu faceti o intelegere redactata de avocat.
Copilul il veti avea aproape automat.

Daca nu aveti bani nu va avantati aiurea in procese.
Cel mult divortul sa il deschideti...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort anik233 anik233 buna ziua vreau neaparat sa divortez din cauza sotului meu alcoolic si violent in casnicie.avem aproape sase ani de casnicie,doi copii minori in varsta de 2 ... (vezi toată discuția)
Divort si stabilire pensie de intretinere ContSters170590 ContSters170590 As dori sa stiu care sunt pasii ce trebuie urmati in cazul divortului. Mentionez ca am 2 copii din care unul minor si celalat inca la scoala , deci in ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez ianap ianap Asa cum am scris in subiect, as vrea sa divortez...fara valva daca se poate. As dori sa mentionez ca nu am nici cea mai mica idee despre ceea ce trebuie facut ... (vezi toată discuția)