avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ! Am gasit un portofel in cabina de proba, l am ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ! Am gasit un portofel in cabina de proba, l am luat acasã ...

Buna !

Am gasit un portofel in cabina de proba, l am luat acasã si apoi am cautat proprietara pe o retea sociala si i l-am inapoiat. Insa cu o lipsa de 200 de lei.
Acuma ea imi tot scrie si ma intreaba unde l am gasit exact ca vrea sa faca plangere la politie. Mi e rusine pentru ce am facut, nici nu inteleg ce a fost in capul meu, am mers pe ideea ca am gasit niste bani “pe jos” dar totusi m am gandit ca ar trebui sa inapoiez macar actele. E prima oara ca fac asa ceva, am mai gasit obiecte si le am inapoiat integral. In fine, politistii se vor uita pe toate camerele…eu ce risc daca se demonstreaza ca am sustras 200 lei din portofelul ei ?
Multumesc
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din acest considerent v-am recomandat sa consultati un avocat, sa va explice la ce posibile consecinte va expuneti in functie de declaratiile dvs.
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2022
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Dar ce risc eu ? Care ar fi pedeapsa pt asa ceva daca nu si ar retrage plangerea ? Multumesc

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Din acest considerent v-am recomandat sa consultati un avocat, sa va explice la ce posibile consecinte va expuneti in functie de declaratiile dvs.

7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceți cum considerați, însă eu aș pune în balanță cheltuielile ulterioare cu avocatul și stresul unei eventuale deschideri a unui dosar penal, plus plimbarea pe la poliție și aș alege rușinea și restituirea banilor.
Chiar dacă se va face plângere pentru dispariția acelei sume de bani, părerea mea este că nu se va întâmpla nimic: persoana păgubită va trebui să facă dovada existenței acelei sumei în portofel, iar ca dvs să aveți probleme va trebui, de asemenea, probat, că dvs ați luat banii. Ori, dacă veți susține că ați găsit portofelul așa cum l-ați predat... totul de va încheia cu un mare NUP (neînceperea urmăririi penale).
Ca exemplu de celeritate și implicare în rezolvarea cazurilor de către poliția română: eu am făcut plângere la poliție din 2019 pentru distrugere (un sofer agresiv a coborât la semafor și mi-a dat cu pumnii și picioarele în mașină, spărgând parbrizul cu această ocazie, plus că în zonă erau și camere de luat vederi). Am făcut plângere indicând numărul autovehiculului, am primit dovadă pentru înlocuirea parbrizului și... tacerea mieilor și până în prezent,


Cristina Mavic a scris:

ar fi mult mai simplu asa dar mi e rusine si nici nu stiu acum cum sa abordez situatia. cum sa zic ca am “uitat” sa dau banii inapoi ?

Kyandra a scris:

Nu-i mai simplu să-i dați și cei 200 lei și gata? E cea mai ieftină și sigură rezolvare.



1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O vorba veche spune: capul plecat sabia nu-l taie.......
2 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu ce poate dovedi ca in portofel au fost 200 lei?! De ce nu 2 000 de euro?! Inca o data se dovedeste ca facerea de bine este......

Alte discuții în legătură

Insusirea bunului gasit delialarisa delialarisa buna seara....va rog sa imi raspundeti la cateva intrebari...am gasit un portofel la magazinul la care lucrez, am luat banii iar portofelul l.am aruncat...la ... (vezi toată discuția)
Insusirea bunului necuvenit? ctgadina ctgadina buna ziua.ma numesc ady.am fost intr-un magazin second-hand la cumparaturi si o doamna si-a cumparat un portmoneu.a gasit in el 250euro.eram patru persoane in ... (vezi toată discuția)