Am urmatoarea situatie: sunt in CCC si tocmai am aflat ca sunt din nou insarcinata. In luna iulie ar trebui sa incep lucrul, primul copil implineste 2 ani. In mod normal in luna noiembrie ar trebui sa nasc al doilea copil.
Voi putea beneficia de concendiu prenatal de 126 de zile din luna iulie cand ar fi trebuit sa reiau activitatea fara a fi nevoie sa mai lucrez pana nasc?
Nu veti putea beneficia de concendiu prenatal de 126 de zile din luna iulie, intrucat sunt obligatorii cele 42 de zile de postnatal.
Dacă din calculul indemnizației rezultă un cuantum al indemnizației lunare pentru creșterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizației primit anterior nașterii celui din urmă copil, se acordă indemnizația lunară pentru creșterea copilului primită pentru copilul anterior.
Va multumesc pentru raspunsul prompt. In cazul in care nu optez pentru luna tatalui si raman in concediu fara plata in luna iulie, dupa calculele mele pot beneficia de concediu prenatal de 84 de zile plus cele 42 dupa nastere. Este corect?
Multumesc