avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna seara, Am urmatoarea situatie: sunt in CCC si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna seara, Am urmatoarea situatie: sunt in CCC si tocmai am ...

Buna seara,

Am urmatoarea situatie: sunt in CCC si tocmai am aflat ca sunt din nou insarcinata. In luna iulie ar trebui sa incep lucrul, primul copil implineste 2 ani. In mod normal in luna noiembrie ar trebui sa nasc al doilea copil.

Voi putea beneficia de concendiu prenatal de 126 de zile din luna iulie cand ar fi trebuit sa reiau activitatea fara a fi nevoie sa mai lucrez pana nasc?

Cea de-a doua indemnizatie va fi egala cu prima?

Va multumesc!
Andreea G.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 14 Martie 2022
Nu veti putea beneficia de concendiu prenatal de 126 de zile din luna iulie, intrucat sunt obligatorii cele 42 de zile de postnatal.

Dacă din calculul indemnizației rezultă un cuantum al indemnizației lunare pentru creșterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizației primit anterior nașterii celui din urmă copil, se acordă indemnizația lunară pentru creșterea copilului primită pentru copilul anterior.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc pentru raspunsul prompt. In cazul in care nu optez pentru luna tatalui si raman in concediu fara plata in luna iulie, dupa calculele mele pot beneficia de concediu prenatal de 84 de zile plus cele 42 dupa nastere. Este corect?
Multumesc
Puteti beneficia de concediu prenatal de 84 de zile plus cele 42 de zile de postnatal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedii indemnizatii irinuka2005 irinuka2005 una ziua M-ar interesa si pe mine urmatoarea problema: O persoana trebuie sa nasca in martie 2012.Isi poate lua concediu 84 zile inainte de nastere si 42 ... (vezi toată discuția)
Prenantal postnatal indemnizatie iandrei18 iandrei18 1.Buna am urmatoarea problema.Cum se calculeaza indemnizatia de crestere a copilului in conditiile in care eu lucrez un weekend da unul nu 7 ore pe zii ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal raluca8113 raluca8113 ce acte imi trebuie pentru a beneficia de concediu prenatal si de banii aferenti? de cand se considera ca se incepe concediul prenatal si cand se ... (vezi toată discuția)