avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara. Soțul dorește sa infiiinteze o firma srl ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara. Soțul dorește sa infiiinteze o firma srl doar pe ...

Buna seara. Soțul dorește sa infiiinteze o firma srl doar pe numele lui dar banii pt a infiinta aceasta firma sunt dintr-un împrumut făcut doar pe numele meu pt ca sunt singura salariata. In cazul in care Pe viitor va exista un divorț,eu ce drept pot avea de la acea firma ? Beneficiez de 50% sau nu? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: lucianrosca , utilizator 12:12, 15 Martie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
puteti fi 2 asociati in firma, altfel nu sunteti parte, banii, activele vor fi ale societatii si dvs impartiti aportul la capitalul social/ partile sociale.
despre partajul societatilor gasiti destule materiale pe net
www.avocatnet.ro/forum/discu...
[ link extern ] /
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Imprumutul pentru nevoile casatoriei reprezinta o datorie comuna.

Banii care vor constitui aportul de capital va dau dreptul asupra partilor sociale ale societatii (chiar si in situatia in care sotul este asociat unic), insa nu veti avea niciun drept asupra unui eventual activ al societatii (bunuri dobandite pe societate) caci aceasta persoana juridica este distincta de persoana fizica, cu drepturi si obligatii separate si cu patrimoniu distinct.
Ati avea dreptul la 50% din partile sociale, adica 50% din eventualele dividende care se vor da. Daca va implicati in firma numai cu acel imprumut, e discutabila moralitatea celor 50%. Dar asta e alta treaba :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani dati cu imprumut geta36 geta36 sotul/sotia imprumuta firma la care este asociat, cu o suma mare de bani, fara aprobarea celuilat sot/sotie (fara ca acesta sa stie, practic) . Cum poate ... (vezi toată discuția)
Buna seara. exista un s.r.l. unde am fost doi asociati sotul ... Met1 Met1 Buna seara. Exista un s.r.l. unde am fost doi asociati sotul meu fiind administratorul societatii.Celalalt asociat a cesionat 50 % pe numele meu. Am divorțat ... (vezi toată discuția)
Partaj in caz de divort clid clid Buna ziua As avea o intrebare pentru specialisti: daca in timpul casatoriei am iniintat o firma in calitate de asociat unic cu un capital social de 200 lei, ... (vezi toată discuția)