avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate recensamant 2011 - chiriasii unde sunt inregistrati?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

recensamant 2011 - chiriasii unde sunt inregistrati?

Buna ziua
Am si eu o intrebare in legatura cu recensamantul.
Stau in chirie,iar recenzorul m-a inregistrat ca si persoana in tranzit.
Intrebarea este: Este obligatoriu sa merg la primaria din localitatea de pe buletin sa completez fisa de recensamant,sau e de ajuns cum sunt inregistrata acum?
Risc sa primesc amenda daca nu o fac?
Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2011
sarbua, utilizator
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 00:09, 26 Octombrie 2011
chiar si cu chirie locuiti o perioada destul de lunga, nu? nu stiu, un an, citeva luni.., asta nu se cheama tranzit
daca ati completat formularul atunci este Ok
nu trebuie sa va deplasati in localitatea din c.i.
amenda in niciun caz nu veti primi,

Nu am completat formularul oficial,doar un formular de tranzit(cu numele si locul naterii),in consecinta nu mi-au fost adresate intrebarile aferente,doar cele vis-a-vis de apartamentul unde locuiesc.
Sa inteleg ca este obligatoriu sa completez formularul cu intrebarile personale?
Va multumesc pentru raspuns
nu va mai faceti atitea griji
cel care a trecut cu recensamintul trebuia sa va ia datele la adresa la care locuiti, chiar si cu chirie, daca nu a facut-o asta este, nu veti pati nimic
Citez de pe www.recensamant..., intrebari frecvente:

Întrebări şi răspunsuri de ordin metodologic
25.10.2011
1. “Dacă domiciliul meu este diferit de reşedinţă unde voi fi recenzat?”
Răspuns:
DA, persoanele vor fi înregistrate acolo unde îşi au reşedinţa – fie că este temporară sau permanentă.
(citat incheiat)
A se vedea:
[ link extern ] /
Intrebari frecvente - Intrebari RPL (coloana din stanga, jos)


Lasand la o parte ca se raspunde la “unde? “ cu “Da”, de aici inteleg ca persoanele vor fi inregistrate unde isi au resedinta – deci in cazul chiriasilor acestia ar fi trebuit “chestionati” acolo unde locuiesc in chirie (resedinta temporara) Dar din alte discutii am inteles ca cei care locuiesc cu chirie vor fi iregistrati la locul de domiciliu – ceea ce e putin… ciudat daca se are in vedere (si) fenomenul “migrarii” populatiei…


Pe scurt: pana ieri v-as fi raspuns ca veti fi inregistrat la locul de domiciliu (si v-as fi indus in eroare) … dar azi… nu mai stiu. Totusi, avand in vedere ce v-a spus recenzorul e posibil sa fi fost inregistrat la locul de domiciliu…

Vorba lui eugen82: nu va mai faceti griji; dv ati fost dispus sa va indepliniti obligatia dar daca recenzorul n-a stiu ce sa faca e vina lui. Daca insistati, totusi, sa completati formularele mergeti la primaria de care “apartine” imobilul si intrebati ce trebuie sa faceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recensamant de maine: unde raspund daca sunt chirias? corinaandradumitrescu corinaandradumitrescu Mai puteti sa ma ajutati cu o intrebare. Unde trebuie sa raspund la recensamant? Aici unde stau in chirie, in alt oras care nu este cel din buletin... acasa la ... (vezi toată discuția)
Recensamant browsing browsing buna! eu locuiesc in alt oras fata de cel din buletin si nu am viza de flotant momentan(si nici nu cred ca apuc sa o fac pana la recensamant) , pot sa particip ... (vezi toată discuția)
Recensamant 2011: voi fi amendat daca am lapsus? cum sunt recenzati romanii stabiliti in strainatate? ce dovada am ca am fost recenzat? VapAndrei VapAndrei Buna Ziua, As dori sa stiu daca la recensamantul care a inceput astazi, institutiile statului ar avea baza legala de a ma amenda cand nu imi voi aminti ... (vezi toată discuția)