avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate recensamant
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

recensamant

buna! eu locuiesc in alt oras fata de cel din buletin si nu am viza de flotant momentan(si nici nu cred ca apuc sa o fac pana la recensamant) , pot sa particip la acesta din locatia in care ma aflu?? vine careva la usa??? sau trebuie sa caut eu un loc (cum era la vot de ex. pt cei in tranzit din alte orase) .multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 07:26, 16 August 2011
Buna ziua!

In Manualul personalului de recensământ 2011 elaborat de Institutul National de Statistica scrie:

POPULAŢIE
Se vor înregistra toţi cetăţenii români cu domiciliul în ţară (indiferent dacă la momentul recensământului se află în ţară sau în străinătate).

Persoanele absente din gospodărie, pe toată durata înregistrării vor fi înregistrate, la reşedinţă, de către recenzor:
- pe baza informaţiilor furnizate de către o persoană adultă din gospodărie;
- pe baza declaraţiei altor persoane (vecini, administrator de imobil etc.), în măsura în care acestea deţin informaţiile respective (în cazul în care toate persoanele din gospodărie lipsesc pe toată perioada de înregistrare). Pentru acestea nu vor fi înregistrate caracteristicile etno-culturale.


Eu de aici inteleg ca veti fi inregistrat la locul de domiciliu pe care il aveti trecut in actul de identitate, pe baza declaratiei unor membri ai familiei care locuiesc de asemenea in acel spatiu sau pe baza declaratiilor vecinilor etc.

Si da, recenzorii vin la usa :yes:
pai nu sta nimeni in casa momentan...ce prostie...pai cum sa dea vecinii date despre mine??? n-au nici un drept!

Persoanele absente din gospodărie, pe toată durata înregistrării vor fi înregistrate, la reşedinţă, de către recenzor:
[...]
- pe baza declaraţiei altor persoane (vecini, administrator de imobil etc.), în măsura în care acestea deţin informaţiile respective. [...] Pentru acestea nu vor fi înregistrate caracteristicile etno-culturale.


Vecinii vor declara doar numarul de persoane despre care au cunstinta ca locuiesc in apartamentul gol si daca este vorba despre femei sau barbati. Probabil si varsta, daca o cunosc.
In rest nu este solicitata sau luata in considerare nicio declaratie.
Daca nu ar exista aceasta prevedere a procedurii, ar fi posibila inregistrarea de 2 ori a unei persoane care se afla in Romania (o data la locul de domiciliu si o data la locul de resedinta) sau nu ar fi inregistrati cei care muncesc in alte tari. Ceea ce ar vicia rezultatele recensamantului.
Nu va faceti griji :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recensamant 2011 - chiriasii unde sunt inregistrati? sarbua sarbua Buna ziua Am si eu o intrebare in legatura cu recensamantul. Stau in chirie,iar recenzorul m-a inregistrat ca si persoana in tranzit. Intrebarea este: Este ... (vezi toată discuția)
Recensamant de maine: unde raspund daca sunt chirias? corinaandradumitrescu corinaandradumitrescu Mai puteti sa ma ajutati cu o intrebare. Unde trebuie sa raspund la recensamant? Aici unde stau in chirie, in alt oras care nu este cel din buletin... acasa la ... (vezi toată discuția)
Recensamint - sunt obligat sa primesc in casa recenzorul? oancea81 oancea81 Buna ! Sunt obligat prin lege sa primesc in casa persoana ce se ocupa de recensamint ? Ii raspund la ce vrea respectivul dar la ce intrebari imi pune statul ... (vezi toată discuția)