avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Folosesc Ro e factura pentru produsele considerate cu ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Folosesc Ro e factura pentru produsele considerate cu risc ridicat?

Folosesc Ro e factura pentru produsele considerate cu risc ridicat numai platitorii de TVA sau toti comerciantii? Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 12:20, 16 Martie 2022
Potrivit OUG 120/2021:

b) operator economic - orice entitate care desfăşoară o activitate economică constând în executarea de lucrări, livrarea de bunuri/produse şi/sau prestarea de servicii;
n) relaţia comercială dintre doi operatori economici - B2B- tranzacţia având ca obiect execuţia de lucrări, livrarea de bunuri/produse şi/sau prestarea de servicii dintre doi operatori economici;

Iar potrivit OUG nr. 130/2021

Art. XXXVII. -
(1) Prin derogare de la prevederile art. 10-12 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 120/2021 privind administrarea, funcţionarea şi implementarea sistemului naţional privind factura electronică RO e-Factura şi factura electronică în România, precum şi pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr. 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărţii de identitate a vehiculului şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere în vederea introducerii pe piaţă, punerii la dispoziţie pe piaţă, înmatriculării sau înregistrării în România, precum şi supravegherea pieţei pentru acestea, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 960 din 7 octombrie 2021, pentru produsele cu risc fiscal ridicat stabilite prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, comercializate în relaţia B2B:

a) furnizorii pot, în perioada 1 aprilie-30 iunie 2022, să transmită facturile emise în sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura, indiferent dacă destinatarii sunt sau nu înregistraţi în Registrul RO e-Factura;

b) furnizorii sunt obligaţi, începând cu data de 1 iulie 2022, să transmită facturile emise în sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura, indiferent dacă destinatarii sunt sau nu înregistraţi în Registrul RO e-Factura.

Deci rezulta ca nu are importanta inregistrarea sau nu in scopuri de TVA, aplicand sistemul toti operatorii economici, in cazul B2B pt produsele cu risc fiscal prevazute de Ordinul ANAF nr. 12/2022.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2022
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suntem obligati sa ne inregistram in registrul operatorilor ro e-factura? marga.bratoloveanu marga.bratoloveanu buna ziua, Referitot la ord ANAF 1713/2021,suntem obligati sa ne inregistram in Registrul operatorilor RO e-FACTURA? Precizez ca suntem societate com cu ... (vezi toată discuția)
Cei care presteaza drepturi de autor ar fi obligati sa emita facturi prin sistemul efactura? paicudaniel paicudaniel O institutie bugetara poate achita catre un PFA o factura pe drepturi de autor dupa 1 Iulie 2022 daca aceasta nu este emisa prin EFactura. Am inteles ca cei ... (vezi toată discuția)
Produse cu risc fiscal ridicat comercializate în relaţia b2b nicoletabiomania nicoletabiomania Buna ziua, As avea nevoie de o informatie privind produsele cu risc fiscal. Concret daca urmatoarele coduri fac parte din lista de Produse cu risc fiscal ... (vezi toată discuția)