Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
In acest caz se va stabili pensia de intretinere conform salariului minim pe economie.
avocat Claudiu Lascoschi
Atata timp cat are venituri , nu se poate stabili pensia de intretinere in functie de salariul minim pe economie.;)
-----------------
Avocat Claudiu Lascoschi, in replica :
Eu zic ca se poate stabili pensia de intretinere bazata pe salariul minim pe economie chiar daca nu are venituri deorece obligatia juridica exista si instantele din cate retin eu asa procedeaza.;)
Cat despre momentul la care paratul va efectua plata pensiei de intretinere, acesta va fi situat ulterior in timp.
Paratul va avea obligatia de a plati pensia si o va plati cand va putea (daca nu are venituri )B-)
Evident ca sumele de bani se pot prescrie in timp (3 ani).
avocat Claudiu Lascoschi
.Buna ziua ! As avea si eu o nelamurire in legatura cu stabilirea pensiei de intretinere ! Am observat in jurisprudenta ca se stabileste de obicei o cota de 25% insa reglementarile in domeniu sunt interpretabile ! Problema este urmatoarea : debitorul este cadru militar si are un venit structurat din solda de baza care este aprox 12-14 mil lei vechi si sporuri care ii duc venitul undeva in jurul a 30 de mil net ! Aceasta cota de 25% se stabileste din venitul total cu sporuri..????