avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Solicitare asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Solicitare asociatia de proprietari

Buna ziua!
Am facut o solicitare la asociatia de proprietari la care nu am primit raspuns. La intrebarea mea catre presedinte cand voi primi raspuns, mi s-a raspuns ca a pus raspunsul la cutia postala. Mentionez ca nu m-a anuntat in nici un fel, desi se cunoaste nr de mobil si adresa de e-mail si nici copie dupa raspuns nu-mi elibereaza. Sustinerea/procedura presedintelui este legala?
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2022
ficiu_elena, utilizator
Cel mai recent răspuns: ficiu_elena , utilizator 20:22, 19 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna,
Ceea ce ne relatati, "miroase"a lipsa de respect a celui ales sa va reprezinte interesele.
Nu stim ce ati solicitat, dar o asa maniera de raspuns este caracteristica generatiei de "mijloc", adica nic cei ca mine -71 , dar nici la cei de 20 de ani. Asa a fost invatat, asa i s-a intip[arit in minte, sa rezolve, probabil o speta relativ simpla, dar pentru care tre'sa faca un minim de efort intelectual si probabil niste discutii cu cei implicati.
Pe vremea in care mai efectuam serviciu, am intrat intr-un biroul uni sef de serviciu - uzina mare. Ce scria , mare, dar mare - Daca vrei sa rezolvi ceva, p o t i, daca nu, gasesti motive sa nu le rezolvi. Asa si presedintele dvs.
Daca va sta in putinta, mai multi membri ai asociatiei, il puteti schimba - fara sa fie nicio suparare, nici de o parte nici de alta.
Asadar, presedintele nu a procedat corect (nu legal), nu a procedat corect. Puteti sa mai discutati si cu ceilalti membri ai com. executiv - dar parca vad ca rezultatul va fi acelasi (adica boala lunga, moarte sigura), asa ca va sfatuiesc sa va adresati (cu audienta scrisa) la Serviciul Asociatii de Proprietari din Primarie . Nu va garantez ca o sa va rezolvati problemele.
Va doresc mult succes!
Buna seara! Va multumesc pentru rapiditate si raspuns! Nici eu nu am citit nicaieri ca ar fi legala o asa maniera de a raspunde. Culmea ca pana acum dadea raspunsurile pe semnatura, dar probabil ca sa se incadreze in acel termen de 10 zile prevazut de Legea 196/2018, si pentru nerespectarea caruia a luat amenda, in semn de razbunare a recurs la aceasta metoda copilareasca: eu ti-am dat - e treaba ta daca ai primit...Este om trecut de 50 de ani dar cu minte de 5 ani! Asta am ales, asta culegem...
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2022
ficiu_elena, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe de alta parte, desi par simple, sunt unele probleme destul de complicate, dar de aceea exista un comitet executiv, compus din 3-5 membri care, daca sunt bine organizati, fiecare se ocupa de cate o "latura" (tehnica, economico-financiara, legislativa...). Sigur, presedintele trebuie sa semneze raspunsul.
Discutati in AG si sanctionati-l prin alegerea altui cetatean care sa va reprezinte mai bine. Greutatea mare este ca nu prea se inghesuie lumea la astfel de functii !
Mult succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adevarat graiti! Multumesc mult pentru toate indicatiile! Va doresc numai bine!
Daca ati adresat cerere oficiala presedintelui de asociatie,acesta in conformitate cu disp L nr 196/2018 avea obligatia sa va raspunda in termen de 10 zile
Daca acesta afirma ca a raspunsul a fost comunicat postal,ar trebui sa sustina afirmatia cu dovada chitanta de la oficialiul postal
Chiat daca raspunsul a fost pus in cutia dv postala direct de catre presedinte,acesta ar trebui sa detina numar inregistrare la iesire inscrid de raspuns la cererea adresata de dv

Alte discuții în legătură

Buna ziua! suntem in urmatoarea situatie; in urma adunarii generale ... cristian dinca cristian dinca Buna ziua! Suntem in urmatoarea situatie; in urma Adunarii Generale care a avut loc, au fost alesi ca membru al Comitetului executiv si Presedinte doua ... (vezi toată discuția)
Casuta postala a asociatiei! Maria2143 Maria2143 Care este casuta postala a asociatiei daca vrei sa expediezi o felicitare de Craciun, o scutire de la plata cotelor de intretinere pt. ca ti-ai prelungit ... (vezi toată discuția)
Împuternicire președinte asociație_poșta română ZDantes ZDantes Împuternicire președinte asociație_Poșta Română Bună ziua Vă prezint cazul și am rugămintea să mă ajutați cu informații, in cazul în care ... (vezi toată discuția)