avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna, cazul urmator : oprit in trafic in data de 15 ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna, cazul urmator : oprit in trafic in data de 15 Martie (fără ...

Buna, cazul urmator : oprit in trafic in data de 15 Martie (fără accident) ; testat alcoolemie 0.11 in aerul expirat ; amenda 1300 lei ; dovada cu suspendare permis 90 zile ; exista varianta de examinare și reducerea pedepsei după noul cod rutier ? Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 17:57, 22 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Testarea este obligatorie, nu se reduce perioada.


Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Testarea este obligatorie, nu se reduce perioada.

Totuși articolul 221 spune ca nu se reduce perioada doar in cazul consumului de alcool cu accident ; articolul 221 a fost abrogat și înlocuit cu articolul 220 ce zice același lucru, e o nebuloasa in acest moment și nimeni nu are un răspuns concret
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa ultimele modificari in codul rutier, nu mai este permisa reducerea suspendarii, pentru conducere sub influenta alcoolului. Se mentine obligativitatea testului, in cele 90 de zile de suspendare. Neprezentarea sau neluarea testului duce la majorarea suspendarii cu inca 30 de zile.
Articolul 104
(2) Conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă:
a) a cumulat, din nou, cel puțin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
b) sancțiunea contravențională complementară s-a dispus pentru săvârșirea contravențiilor prevăzute la art. 102 alin. (3) lit. a) sau art. 102 alin. (4);
.........................
Articolul 106^1
(1) Titularul unui permis de conducere eliberat de către o autoritate română sau străină susține, în mod obligatoriu, până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie stabilită prin procesul-verbal de constatare a contravenției, un test de verificare a cunoașterii regulilor de circulație, atunci când suspendarea a fost aplicată pentru:
a) conducerea sub influența băuturilor alcoolice;
.......................
(3) Perioadele de suspendare a exercitării dreptului de a conduce prevăzute la alin. (1) și (2) se prelungesc, de drept, fără vreo altă formalitate, cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaștere a regulilor de circulație sau nu se prezintă pentru susținerea acestuia până la expirarea perioadei de suspendare.
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2022
latka, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este nicio nebuloasa, ati primit un raspuns concret si in acord cu reglementarile legale in vigoare, doar ca nu va place.
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2022
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Legea asta am citit-o și eu dar poate nu înțeleg eu bine la aliniatul unde e trecut cine nu beneficiază de dreptul la reducere nu găsesc conducere sub influența alcoolului fără accident …
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2022
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Buna ziua am fost oprit de un control de rutină poliție problema ... catalinciprian catalinciprian Buna ziua am fost oprit de un control de rutină poliție problema este ca fiind la azuga pe pârtie și frig am zis sa iau un vin fiert sufland in etilotes ... (vezi toată discuția)
Dacă am permisul suspendat pen 90 de zile si am luat redobandirea ... catalinciprian catalinciprian Dacă am permisul suspendat pen 90 de zile si am luat redobandirea când iau permisul peste 60 sau 30 zile ? De cand mi sa suspendat permisul sau de când am ... (vezi toată discuția)
Redobandire carnet conducere la 30 zilebuna ziua ! se poate redobandi carnetul de conducere la 30 zile ... Teo15 Teo15 Buna ziua ! Se poate redobandi carnetul de conducere la 30 zile in cazul in care conducătorul auto a fost depistat cu o alcoolemie in aerul expirat de ... (vezi toată discuția)